Barcelona Lille mercato Spania

FC Barcelona, afaceri în stil românesc. Transfer "chilipir" pregătit de catalani

FC Barcelona se orientează către variante low-cost pentru următoarele perioade de mercato, pentru a nu pune și mai multă presiune pe bugetul clubului.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 25 Octombrie 2023, 07:57
Data actualizarii: Miercuri 25 Octombrie 2023, 07:56

 

Conform presei din Spania, directorul sportiv Deco (46 de ani) pregătește deja strategia pentru vara anului viitor. În iarnă se anunță o perioadă de mercato liniștită pentru catalani. FC Barcelona ar urma să fie mai atentă și la jucătorii aflați pe final de contract în acest moment.

FC Barcelona a pus ochii pe Tiago Djalo

Unul dintre jucătorii care ar putea ajunge gratis la FC Barcelona este Tiago Djalo (23 de ani). Legitimat în Ligue 1, la Lille, fundașul central portughez va intra în curând în ultmele șase luni de contract.

Site-ul Football Espana, care citează alte publicații iberice, anunță că Djalo se află în vizorul directorului sportiv Deco. Apărătorul are 1,90 m și joacă din 2019 la Lille. Singura sa problemă este că în luna martie a suferit o ruptură de ligamente încrucișate la genunchiul piciorului drept. A fost operat, iar în acest sezon nu mai poate intra pe gazon.

Lille îl susține în procesul de recuperare, însă nu e clar dacă clubul îi va propune prelungirea contractului. FC Barcelona vrea să profite și să-i ofere un contract în iarnă, chiar dacă rămâne de văzut cum va decurge recuperarea fundașului.

Presa din Spania scrie că FC Barcelona apreciază foarte mult jocul său aerian și modul în care participă la construcție. Directorul sportiv Deco îl cunoaște foarte bine din perioada în care Djalo evolua în Portugalia.

Cine este Tiago Djalo

Născut și crescut în Portugalia, Tiago Djalo și-a început cariera la SF Damaiense. În 2013 a fost cooptat în academia lui Sporting Lisabona, iar viața sa s-a schimbat.

În 2019 a fost remarcat de scouterii lui AC Milan, iar "Diavolul" a plătit 1 milion de euro în schimbul său. Djalo a stat doar câteva luni în Italia, pentru că Lille a oferit 4 milioane de euro pentru el. AC Milan a acceptat oferta, astfel că Tiago a luat drumul Franței.

Djalo are la activ 102 meciuri oficiale în tricoul lui Lille, pentru care a marcat și trei goluri. La AC Milan nu a apucat să debuteze pentru echipa mare, a strâns 15 meciuri la Primavera.

Fundașul central nu a evoluat până acum pentru naționala de seniori a Portugaliei. În schimb, el are la activ opt selecții pentru reprezentativa U21.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!