fc barcelona antrenor Barcelona Rafael Marquez xavi Spania

El va fi următorul antrenor al Barcelonei!

Spaniolii anunță cine va fi viitorul antrenor al Barcelonei! Potrivit ultimelor informații apărute în presă, catalanii vor merge pe mâna altei legende după mandatul cu Xavi.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 27 Octombrie 2023, 09:29
Data actualizarii: Vineri 27 Octombrie 2023, 09:34

Barcelona a obișnuit, în ultimii ani buni, să aleagă foști mari jucători pe care i-a avut în lot pentru postul de antrenor. Așa se va întâmpla, după cum notează mai multe publicații de presă din peninsulă, și când vine vorba de omul care îi va lua locul lui Xavi.

Este vorba de un fost mare fundaș al Barcelonei, Rafael Marquez, care acum este chiar parte din club, dar la echipa a doua a formației catalane. Din vara lui 2022 activează mexicanul la Barcelona B, timp în care a condus 49 de meciuri, înregistrând 21 de victorii, 15 egaluri și 13 înfrângeri.

În vârstă de 44 de ani, Marquez a mai pregătit până acum doar o echipă din postura de principal, echipa de tineret RSD Alcala.

Rafael Marquez, șanse mari să preia Barcelona după ce Xavi își va termina mandatul

Cel care a vorbit de numirea mexicanului la Barcelona, după ce Xavi își va termina mandatul, este chiar Pique, care știe filozofia fostului fundaș. Îl crede capabil să facă din Barcelona din nou o favorită la câștigarea Ligii Campionilor.

”Da, cu siguranță (n.r. - este pregătit). Rafa este mai mult decât pregătit pentru o astfel de experiență, datorită atitudinii pe care o are, cunoștințelor sale despre fotbal și datorită a ceea ce a făcut până acum în fotbal.

Se află într-un proces de învățare ca antrenor în acest moment și sunt sigur că în viitor îl vom vedea pe o bancă în LaLiga. Vom vedea dacă va fi vorba de Barcelona sau de altă echipă, dar el se pregătește excelent pentru acest rol”, a declarat Pique.

Rafael Marquez, șapte ani în tricoul Barcelonei 

Rafael Marquez a plecat de la Barcelona în 2010, după șapte ani petrecuți alături de club. Destinația sa a fost departe de Europa. A ales să fie mai aproape de casă, plecând la New York Red Bulls, deși și Juventus îl dorea insistent.

Marquez s-a transferat la FC Barcelona în 2003, de la AS Monaco, pentru cinci milioane de euro. În cei șapte ani petrecuți la Barcelona, Marquez a câștigat de doua ori Liga Campionilor, de patru ori campionatul Spaniei, o dată Cupa Spaniei, de trei ori Supercupa Spaniei, o dată Supercupa Europei și tot o dată Campionatul Mondial al Cluburilor.

Rafael Marquez, anchetat pentru legături cu traficul de droguri 

Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite ale Americii anunța, în vara lui 2017, că internaționalul mexican Rafael Marquez este unul dintre cei 22 de oameni sancționați pentru posibile legături cu traficul de droguri!

Trezoreria a emis un comunicat în care a anunțat că va sancționa și 43 de entități din Mexic, inclusiv un club de fotbal și un casino. Sancțiunile au fost rezultatul unei investigații cu o durată de mai mulți ani asupra unei organizații conduse de Raul Flores Hernandez. A fost cea mai mare operațiune de cercetare a unei organizații de trafic de droguri făcută vreodată!

Rafael Marquez, mari probleme în SUA 

Rafa Marquez a jucat la FC Barcelona și New York Red Bulls și evolua la acel moment, în 2017, la clubul Atlas din Guadalajara, el fiind și căpitanul naționalei Mexicului.

Guvernul american a făcut referire la Marquez și la cântărețul Julio Cesar Alvarez, cunoscut mai bine sub numele de Julion Alvarez, ca persoane cu o relație de lungă durată cu Flores Hernandez ce "s-au comportat ca persoane paravan pentru el și organizația sa și au deținut bunuri pentru acesta"

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!