fc barcelona Gavi Pedri Robert Lewandowski Ronald Araujo Spania

De ei nu se atinge nimeni! Ei sunt cei cinci jucători de la FC Barcelona netransferabili 

FC Barcelona continuă să aibă probleme de ordin financiar, iar în această vară trebuie să își reducă din nou masa salarială. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Miercuri 22 Februarie 2023, 16:30
Data actualizarii: Miercuri 22 Februarie 2023, 16:31

Președintele Ligii din Spania, Javier Tebas, a anunțat că gruparea blaugrana trebuie să își reducă masa salarială cu 200 de milioane de euro în această vară. Asta poate însemna că ar putea exista mari schimbări în lotul lui Xavi Hernandez, iar presa catalană anunță doar 5 jucători care nu sunt transferabili. 

Conform cotidianului sport.es, singurii jucători care nu intră pe lista de transferuri a clubului sunt Pedri, Gavi, Robert Lewandowski, Ronald Araujo și Jules Kounde. Există veterani precum Busquets sau Alba care încheie contractele în 2023, respectiv 2024, iar pentru a semna noi înțelegeri ar fi obligați să accepte o scădere considerabilă a salariului. 

Pentru a reduce masa salarială, catalanii vor fi obligați să negocieze contracte noi, mai mici, cu jucătorii din lot, dar și să genereze încasări prin vânzări importante. 

Cinci jucători de la FC Barcelona sunt netransferabili 

În condițiile astea, Pedri și Gavi sunt considerați ca fiind piese cheie în viitorul clubului și reconstrucția echipei, semnând contracte noi până în 2026. Nou-veniții Kounde și Lewandowski aduc un plus de calitate lotului lui Xavi Hernandez, în timp ce Ronald Araujo a devenit indispensabil în apărarea catalană. 

Există și jucători cu viitor „incert” însă, care și-au exprimat de fiecare dată dorința de a rămâne pe Camp Nou, fotbaliști de asemenea importanți în ultimele sezoane: Frenkie de Jong și Marc-Andre Ter Stegen. Oficialii clubului sunt conștienți însă că trebuie să renunțe la un nume cu greutate pentru a elibera din masa salarială. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!