Spania

Dat ca și plecat în iarnă de la Barcelona, Luuk de Jong recunoaște: „L-am surprins pe Xavi!”

Luuk de Jong (31 ani) are un start de an așa cum nu se aștepta! 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Duminica 23 Ianuarie 2022, 13:25
Data actualizarii: Duminica 23 Ianuarie 2022, 13:27

Dat ca și plecat în această iarnă de la Barcelona, atacantul adus la insistențele lui Ronald Koeman are câte un gol înscris în cele trei meciuri jucate în acest an. Deși s-a scris că nu mai este dorit de Xavi Hernandez la echipă, din cauza prestațiilor slabe, după un singur gol înscris de la transfer și până la finalul anului, atacantul și-a asigurat, temporar, prezența în echipă, până la finalul sezonului. 

Forma sa din startul lui 2022 a fost extrem de lăudată de publicațiile iberice, iar Xavi s-a arătat și el încântat de golurile marcate de el. Luuk de Jong a oferit recent un interviu în care a vorbit despre transferul la Barcelona și a oferit mai multe detalii despre situația sa din prezent.

Atacantul neerlandez a dezvăluit că este susținut și de fostul său antrenor, Ronald Koeman, care i-a trimis și un mesaj: „Îi mulțumesc pentru că recent mi-a trimis un mesaj prin care m-a felicitat!” 

Luuk de Jong: „Cred că Xavi este puțin surprins!”

Fotbalistul transferat de la Sevilla, în ultima zi a perioadei de mercato din vară, a vorbit în cadrul interviului despre situația sa de la Barcelona, vizibil mai bună față de primele sale luni. 

Mai mult, Luuk de Jong a dezvăluit că are impresia că Xavi este surprins de reacția sa și a analizat și impactul pe care l-au avut evoluțiile sale bune din ultima perioadă. 

„Cred că Xavi este puțin surprins pentru modul în care am răspuns jocului său. Pot juca și pe postul de nouar pentru el, cu care poți face triunghiuri și să joc sub presiunea rivalului. Xavi vrea ca atacantul său să fie un punct de întâlnire, să țină de mingi și să combine cu mijlocașii. 

Întotdeauna îmi spune să atrag fundașii adverși pentru a lăsa spații de care alții să poată profita”, a declarat Luuk de Jong în interviul acordat pentru AD Sportwereld, citat de AS.

De Jong, încrezător după golurile marcate: „După două goluri, colegii știu cum trebuie să reacționeze!”

Golurile cu Mallorca și Granada au avut un mare impact pe teren pentru Luuk de Jong, după cum recunoaște chiar el, mai ales în ceea ce privește încrederea coechipierilor săi în el. 

„Dacă înscrii două goluri cu capul cu Mallorca și Granada, coechipierii tăi știu deja cum să reacționeze, să te pună în avantaj. Cu Real Madrid am avut două lovituri de cap bune. 

Este simplu: dacă coechipierii mei văd că îmi trimit centrări și nu se încheie cu gol, la a treia încercare renunță să mai facă asta, e logic, așa este fotbalul”, recunoaște atacantul 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies