Barcelona a REINVENTAT fotbalul MODERN! Vezi cele 3 motive ale lui Johan Cruyff!

Autor: Sport.ro
Marti 08 Februarie 2011, 08:32

	Barcelona a REINVENTAT fotbalul MODERN! Vezi cele 3 motive ale lui Johan Cruyff!

Omul care a castigat de 3 ori Balonul de Aur, Johan Cruyff crede ca Barcelona lui Guardiola se compara cu Realul lui Di Stefano si cu Ajaxul din anii '70!

Echipa lui Pep Guardiola rupe normele in fotbalul modern o spune fostul antrenor si jucator al Barcelonei, Johan Cruyff.

Olandezul crede ca Barcelona lui Messi si Xavi schimba destinul fotbalului modern la fel cum au facut-o in trecut Realul lui Di Stefano sau Ajaxul care a inventat “fotbalul total!”

"Bacelona: Fotbal Total Versiunea secolului XXI. Fundasi ( Pique, Abidal) care ies cu mingea mai bine decat multi mijlocasi de clasa, mijlocasi (Xavi, Iniesta) cu o tehnica impresionanta care joaca de minune impreuna, atacanti ( Pedro, Villa, Messi) care stiu sa reflecte numerele 9, 7, 10 dar in acelasi timp sa faca si faza defensiva pentru ca asta o cere meciului in acel moment. Asta inseamna se revolutionezi fotbalul. Si revolutii in fotbal au fost putine.

Cele mai mari revolutii in fotbal au fost reusite de Real Madrid care, cu Di Stefano, castiga primele 5 Cupe ale Campionilor si de Ajax care a castigat acelasi trofeu in 1971, 1972 si 1973 "a scris Johan Cruyff  intr-un editorial pentru El Periodico.
 

Decretul privind desemnarea lui Florin Cîţu ca premier, publicat în Monitorul Oficial
BRAT