Atletico Madrid Barcelona Real Madrid Spania

Atletico Madrid va primi o suma fabuloasa pentru castigarea titlului in La Liga! Cat vor incasa marile rivale pentru clasarile pe podium

Atletico Madrid a reusit sa castige titlul cu numarul 11 din istoria clubului, dupa victoria din ultima etapa cu Real Valladolid, scor 2-1. 

Dragos-Stefan Soneriu
Data publicarii: Duminica 23 Mai 2021, 16:11
Data actualizarii: Duminica 23 Mai 2021, 16:18

Formatia condusa de Diego Simeona va primi o suma importanta de bani din drepturile TV, potrivit radioului spaniol COPE. Atletico va incasa 59,5 milioane de euro datorita faptului ca a terminat pe prima pozitie in La Liga. Banii vor intra in transe stabilite pentru urmatorii 5 ani. 

Real Madrid va incasa 52,5 milioane de euro din drepturile audiovizuale, iar Barceona va castiga 45,5 milioane de euro. Atletico Madrid a terminat in ultimii patru ani de doua ori pe locul secund si de doua ori pe pozitia a treia, astfel ca este obisnuita sa incaseze sume consistente de bani.

De asemenea, Atletico Madrid va primi si suma 11,7 milioane de euro din incasarile din Champions League, iar vicecampioana va primi 8,7 milioane de euro.

Anul trecut, sumele au fost considerabil mai mari pentru participantele din prima liga spaniola. Barcelona a primit 165 de milioane de euro, Real a castigat 156,2 milioane de euro, iar Atletico a primit 124,2 milioane.

Modifică setările cookies