Spania

Atac dur al lui Bartomeu! Pe ce dă vina pentru problemele financiare de la Barcelona

FC Barcelona se află în cea mai neagră perioadă din istoria clubului.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Marti 19 Octombrie 2021, 00:23
Data actualizarii: Marti 19 Octombrie 2021, 00:32

Catalanii au pierdut primele două meciuri din Champions League, cu 3-0, fiind învinși de Bayern și Benfica, iar soarta echipei este una delicată. După o vară în care i-a pierdut pe Messi și Griezmann, Barcelona încearcă să se reorganizeze.

Josep Bartomeu, fostul președinte al catalanilor, pe care mulți îl consideră direct vinovat pentru situația financiară a clubului, susține că echipa a ajuns în acest punct din cauza pandemiei.

"I-aș ruga să prețuiască istoria. Am câștigat titluri, am acumulat profit de 190 de milioane de euro, dar cu apariția Covid, totul s-a ruinat pentru că veniturile au scăzut brusc cu 40%.

Nu am avut resursele pentru a plăti taxele și salariile. Situația este complexă. Covidul ne-a făcut să trăim această situație. Când va dispărea, vom reveni la situația financiară anterioară. Înțeleg furia suporterilor, dar trebuie să ne uităm la echilibrul ultimilor 10 ani. Barcelona este cel mai valoros club din lume.

A existat un plan de reorganizare înainte de Covid aprobat de LaLiga și UEFA, dar după a fost foarte complicat. Mergeam la limita fair-play-ului financiar pentru că nu ne așteptam să fie Covid, dar clubul avea resursele necesare să plătească tot ce datora.

Întotdeauna m-am gândit că atunci când pleacă un președinte trebuie să fie pașnic totul. Am ieșit în ultimele zile diferite aqtacuri în  mass-media la adresa mea și a consiliului meu de administrație", a explicat Bartomeu pentru Esport3, citați de Marca.

CITESTE SI
Modifică setările cookies