Barcelona Johan Neeskens Spania

A fost dat afara de la Barcelona pentru ca nu a vrut sa ii dea hartia igienica presedintelui! Povestea unui transfer nebun pe Camp Nou

Manchester United - Liverpool se vede la ProTV, joi, ora 22:00

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 15 Martie 2016, 13:18
Data actualizarii: Marti 15 Martie 2016, 13:31

Cartea "Barca Inedit", care publica povesti traznite si nestiute din istoria clubului catalan, relateaza o intamplare tragi-comica petrecuta la sfarsitul anilor '70.

Presedintele de atunci al clubului, Jose Luis Nunez, a ordonat transferul mijlocasului olandez Johan Neeskens pentru ca acesta nu a vrut sa ii inmaneze un sul de hartie igienica, intr-un moment de maxima necesitate, scriu englezii de la Mirror.

Neeskens era un jucator foarte talentat, crescut in academia de fotbal a lui Ajax si care ajunsese pe Camp Nou in 1974, dupa trei trofee de Cupa Campionilor Europeni cucerite cu echipa olandeza.

Momentul care l-a infuriat pe presedintele Nunez s-a petrecut in 1978, la una dintre toaletele stadionului Rico Perez din Alicante.

Nunez a considerat refuzul lui Neeskens drept o ofensa asupra autoritatii sale.

Mijlocasul olandez a fost pus pe liber in prima campanie de transferuri si ajuns in America, la New York Cosmos, cateva luni mai tarziu.

Cartea poate fi comandata de AICI

Modifică setările cookies