A fost dat afara de la Barcelona pentru ca nu a vrut sa ii dea hartia igienica presedintelui! Povestea unui transfer nebun pe Camp Nou

Barcelona Johan Neeskens Spania
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 15 Martie 2016, 13:18
Data actualizarii: Marti 15 Martie 2016, 13:31

Manchester United - Liverpool se vede la ProTV, joi, ora 22:00

Cartea "Barca Inedit", care publica povesti traznite si nestiute din istoria clubului catalan, relateaza o intamplare tragi-comica petrecuta la sfarsitul anilor '70.

Presedintele de atunci al clubului, Jose Luis Nunez, a ordonat transferul mijlocasului olandez Johan Neeskens pentru ca acesta nu a vrut sa ii inmaneze un sul de hartie igienica, intr-un moment de maxima necesitate, scriu englezii de la Mirror.

Neeskens era un jucator foarte talentat, crescut in academia de fotbal a lui Ajax si care ajunsese pe Camp Nou in 1974, dupa trei trofee de Cupa Campionilor Europeni cucerite cu echipa olandeza.

Momentul care l-a infuriat pe presedintele Nunez s-a petrecut in 1978, la una dintre toaletele stadionului Rico Perez din Alicante.

Nunez a considerat refuzul lui Neeskens drept o ofensa asupra autoritatii sale.

Mijlocasul olandez a fost pus pe liber in prima campanie de transferuri si ajuns in America, la New York Cosmos, cateva luni mai tarziu.

Cartea poate fi comandata de AICI

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!