Razboi intre LPF si Iordanescu! Selectionerul acuza ca a pierdut amicalele cu Anglia si Olanda din cauza Ligii, LPF il atentioneaza ca minte: A fost aceeasi strategie si in cazul Stelei

LPF Anghel Iordanescu nationala romaniei Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 15 Martie 2016, 13:20
Data actualizarii: Marti 15 Martie 2016, 13:24

Anghel Iordanescu si Liga se contreaza in declaratii. Selectionerul a acuzat ca din cauza programului Ligii I, nationala a pierdut meciurile amicale cu Anglia si Olanda.

Nationala sustine ca ar fi ratat doua partide amicale de lux pentru ca LPF nu a reusit sa decida daca va reduce cu o saptamana programul din acest sezon.

"Va asigur ca stirile sunt reale, ultimul meci ratat este cel cu Anglia. Personal, regret acest lucru pentru ca am mai facut demersuri sa jucam cu si cu Olanda. Din pacate, din acelasi motiv si din cauza ca nu se stia la momentul respectiv daca vom putea aduce jucatorii din strainatate, a cazut si acel test", declara in urma cu cateva zile, pentru Dolce Sport, selectionerul Anghel Iordanescu.

LPF ii raspunde astazi printr-un comunicat lui Iordanescu, pe care il acuza ca induce in eroare opinia publica, la fel cum a facut si in cazul Stelei si cantonamentul nationalei din aceasta iarna:

"Liga Profesionista de Fotbal se vede, din pacate, obligata sa faca anumite clarificari in legatura cu ultimele declaratii din spatiul public ale selectionerului echipei nationale, domnul Anghel Iordanescu. Afirmatiile domnului Anghel Iordanescu au facut atingere si la desfasurarea Ligii I, dar mai ales la implicatiile pe care aceasta competitie le are in bunul mers al echipei reprezentative."

"De la inceput, tinem sa subliniem ca Liga 1 este alaturi de echipa nationala de seniori a Romaniei, in incercarea "tricolorilor" de a obtine performante deosebite la turneul final al Campionatului European din Franta, din luna iunie a acestui an."

"Tocmai de aceea, cu ocazia discutarii programului si a calendarului pentru sezonul "play-off/play-out" in cadrul Comitetului Executiv al FRF, reprezentantii LPF au fost de acord ca ultima etapa a acestei faze a competitiei sa se desfasoare in weekend-ul 7-8 mai 2016."

"Asadar, LPF a acceptat ca programul echipelor de club care vor furniza cei mai multi jucatori lotului national (in preliminarii numarul lor a fost de 16!) sa se incheie inaintea tuturor celorlalte campionate nationale din tarile cu care ne vom intalni la turneul final al Campionatului European."

"De asemenea, LPF a acceptat ca finala Cupei Ligii Adeplast sa se dispute intr-o zi de miercuri, respectiv la data de 11 mai 2016, ceea ce poate afecta incasarile dintr-un astfel de meci, fiind un fapt stiut ca o finala jucata intr-o zi de weekend aduce un numar considerabil mai mare de spectatori in tribune. Subliniem ca alte ligi profesioniste europene din tari care au de asemenea obiective la turneul final al Campionatului European din vara, isi incheie competitiile interne dupa data de disputare a ultimei etape din play-off-ul Campionatului National Liga 1."

"Astfel, in Anglia, Premier League se termina pe 15 mai 2016, in Italia, Serie A are ultima etapa programata tot pe 15 mai, aceeasi data de final fiind valabila si pentru Bundesliga, dar si pentru campionatele din Franta, Spania, Portugalia, Austria, Cehia, Ucraina si Croatia. Mai mult, Elvetia, adversara noastra din cel de-al doilea meci de la EURO, isi incheie campionatul la 25 mai. Poate ca ar trebui sa amintim si ca finalele de Cupa din aceste tari, calificate la turneul final, sunt programate pe 21 mai (in Germania, Italia, Franta), pe 29 mai in ELvetia, pe 22 mai in Spania si Portugalia. Iar exemplele pot continua. Sa mai spunem ca adversara noastra de la Lyon, Albania, are ultima etapa de campionat programata pe 21 mai."

"Nu vrem, sub nicio forma, sa intram intr-o polemica, echipa nationala este cu adevarat pentru noi, cei care reprezentam Liga 1 si fotbalul profesionist din Romania, o prioritate si actionam ca atare.
Ttinem sa subliniem, insa, ca fotbalul romanesc, Liga 1, ca toate celelalte competitii similare europene traieste in buna parte datorita banilor pe care ii ofera detinatorii drepturilor media. Acestia au refuzat, insa, categoric comprimarea Campionatului National Liga 1, aratand ca vor solicita despagubiri financiare in situatia in care se va modifica programul competitional aprobat initial de CEx al FRF."

"Nu este singura problema care ar aparea daca vom forta si mai mult comprimarea intrecerii interne. Acest lucru ar putea conduce la necesitatea acordarii unei vacante mai lungi jucatorilor convocati la lotul national, ca urmare a oboselii accentuate a acestor fotbalisti. Nu mai vorbim de eventualele accidentari, mai usor sa se produca in astfel de conditii."

"Domnul Anghel Iordanescu a incercat, din pacate, sa induca in eroare opinia publica, dupa aceeasi strategie adoptata in cazul clubului Steaua, cand in Comitetul Executiv al FRF a afirmat ca nu are nevoie de jucatorii echipei campioane, deoarece ii cunoaste deja foarte bine, pentru ca, ulterior, sa spuna cu totul altceva reprezentantilor presei, subliniind ca din cauza Ligii Profesioniste de Fotbal nu pot fi organizate jocuri de pregatire cu intreg lotul dorit."

"Aceeasi tactica a folosit-o domnul Anghel Iordanescu si atunci cand a invocat ca Romania a ratat meciurile amicale cu Anglia si Olanda, din pricina programului competitional al Ligii 1, uitand sa precizeze ca in Anglia campionatul se termina cu o saptamana mai tarziu ca in Romania, iar in Olanda la aceeasi data."

"Incheiem, cu speranta ca domnul Anghel Iordanescu nu isi cauta scuze pentru un eventual esec la turneul final al Campionatului European, indicand de pe acum cu degetul un vinovat imaginar, respectiv Liga Profesionista de Fotbal."

"Ii reamintim domnului Anghel Iordanescu ca Liga 1 reprezinta o resursa permanenta de talente pentru echipa nationala, iar banii televiziunilor sunt principala sursa de finantare pentru majoritatea cluburilor din campionatul intern. Cine cere RESPECT, trebuie sa ofere RESPECT!"

"LPF a considerat si considera calificarea la turneul final al Campionatului European din Franta un rezultat exceptional al jucatorilor echipei nationale, al antrenorilor lor si este convinsa ca performanta manageriala nu inseamna cautarea de pe acum a vinovatilor pentru un nedorit esec, ci asumarea responsabilitatii indiferent de rezultatele din teren.", scrie in comunicatul emis de LPF.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!