Rugby

Urmeaza statia Ovidiu Tonita, cu peronul pe partea dreapta :) Cel mai tare rugbyst roman, onorat de englezi la Cupa Mondiala

Cupa Mondiala de Rugby e in plina desfasurare, iar stadioanele din Anglia sunt luate cu asalt la fiecare meci, indiferent ca joaca nationalele din insula Britanica ori Samoa sau Japonia. Pentru a celebra si promova totodata evenimentul si mai puternic, englezii au redenumit statiile de metrou din Londra.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 01 Octombrie 2015, 17:11
Data actualizarii: Joi 01 Octombrie 2015, 17:31

Englezii au adoptat si ei idea luata de Primaria Capitalei cu finala Europa League din 2012, atunci cand statiile de metrou bucurestene au fost redenumite Falcao, Llorente ori Muniain.

Pentru a celebra Cupa Mondiala disputata chiar in tara lor, englezii   au redenumit si ei statiile de metrou ale Londrei, a treia cea mai mare metropola a Europei.

Iar printre legendarii Jonny Wilkinson, Jonah Lomu ori Os du Randt si-a facut loc si un roman. Desi poreclit "Autobuzul din Carpati", veteranul Ovidiu Tonita, rugbyst aflat la a cincea Cupa Mondiala, are si el aceasta onoare.

Ovidiu Tonita este unul dintre cei mai reprezentatiti rugbysti din istoria Romaniei. Flankerul in varsta de 35 de ani a jucat la prima Cupa Mondiala in 1999, pe cand avea doar 19 ani, iar acum a facut deplasarea pentru cel de-al cincelea astfel de eveniment din viata sa.

Tonita a inscris unicul eseu al Romaniei in meciul cu Irlanda, insa nu va mai putea juca in meciul urmator din cauza unei luxatii suferite la un deget.

Ovidiu Tonita a strans 72 de meciuri pentru reprezentativa Romaniei.

Modifică setările cookies