Echipa nationala de rugby Adrian Moțoc Cupa Mondiala de Rugby Eugen Apjok stejarii Rugby

VIDEO Care este principala cauză pentru care România pierde la scoruri imense la CM de rugby. Explicația selecționerului Eugen Apjok

La Cupa Mondială de rugby, Stejarii au pierdut toate cele trei meciuri de până acum: 8-82 cu Irlanda, 0-76 cu Africa de Sud și 0-84 cu Scoția.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 02 Octombrie 2023, 08:44
Data actualizarii: Luni 02 Octombrie 2023, 08:48

România a primit încă o lecţie dură la Cupa Mondială de rugby, dar dacă învaţă din aceste experienţe jucătorii pot deveni mai buni, a declarat selecţionerul naţionalei de rugby a României, Eugen Apjok, după înfrângerea drastică cu 84-0 a "Stejarilor", sâmbătă seara, în Grupa B, în faţa Scoţiei, scrie Reuters.

România a avut un turneu catastrofal în Franţa, pierzând cu 82-8 cu Irlanda, 76-0 cu Africa de Sud şi 84-0 în faţa Scoţiei.

Explicațiile lui Eugen Apjok, selecționerul Stejarilor

"În primul rând, trebuie să învăţăm multe lucruri din cele trei jocuri pe care le-am disputat până acum. 

Jucătorii trebuie să fie mai profesionişti, trebuie neapărat să-şi îmbunătăţească şi condiţia fizică. Dacă se va întâmpla asta, va creşte şi nivelul părţii tehnice. 

În partida cu Scoţia cred că am fost în joc în primele 20-25 de minute, dar după cartonaşele galbene primite, ne-a fost mai greu să revenim şi am început să obosim", a adăugat antrenorul naționalei, Eugen Apjok.

Jucătorul Adrian Moțoc recunoaște: ”Am început să obosim”

Adrian Moțoc a completat declaraţiile lui Apjok. 

"A fost un meci greu. Am făcut tot posibilul în primele 20 de minute. Apoi am început să obosim, am făcut prea multe greşeli şi am primit cartonaşe galbene. 

A fost foarte greu pentru echipă să joace cu 12 oameni. A fost o onoare pentru noi să jucăm împotriva celor mai bune naţionale ale momentului. Vom încerca să facem maxim în ultimul meci, cel cu Tonga".

România va disputa ultimul meci de la CM 2023, cu Tonga, pe data de 8 octombrie, la Lille. 

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!