VIDEO EXCLUSIV Americanu' din Giulești. Florin Vlaicu a făcut istorie la Steaua, iar acum e antrenor la Rapid

Unul dintre cei mai importanți rugbyști ai României de după 1989, Florin Vlaicu, a fost protagonistul unui reportaj realizat de Pro TV. 

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Miercuri 15 Noiembrie 2023, 21:46
Data actualizarii: Miercuri 15 Noiembrie 2023, 21:53

Jurnalistul Constantin Toma de la Pro TV l-a dus pe Florin Vlaicu pe stadionul Giulești pentru un material special. Poreclit 'Americanu' încă de la juniori, Florin Vlaicu s-a consacrat la Steaua și a devenit timp de peste un deceniu om important al reprezentativei de rugby. 

Florin Vlaicu, o nouă provocare!

Florin Vlaicu, acum antrenor la Rapid, e unul dintre cei cinci jucători români cu peste 100 de selecții în selecționata "Stejarilor", alături de Florin Surugiu, Mihai Macovei, Valentin Calafeteanu și Cătălin Fercu. 

CS Rapid și-a înființat secție de rugby, iar Florin Vlaicu e "om-orchestră" la gruparea din Giulești.

"De mic copil, din familie, toată familia mea era rapidistă, la fotbal eram cu Rapid. Rapid n-avea echipă de seniori și a trebuit să aleg între cele două mari puteri din București, Steaua și Dinamo.

Mă bucur că am reușit să înființăm această secție și să pornim un proiect nou și de viitor. Sincer, nu mă așteptam să antrenez. Adică eu eram convins că o să mai joc câțiva ani. Sunt la fel ca atunci când eram jucător. Sunt puțin mai impulsiv. Stau pe marginea terenului și parcă îmi vine să intru in teren.

 

Îmi pare rău că stadionul ăsta (n.r.: reportajul e realizat pe Giulești) nu e mai mare ca să se poată juca și meciuri de rugby pe el. Normal, tuturor ne pare rău că nu am putea să facem un meci de rugby aici. Cum se spune, suntem peste tot acasă. Nu contează unde jucăm", a declarat Florin Vlaicu, pentru Pro TV. 

Florin Vlaicu a jucat șapte ani pentru Steaua, apoi RCJ Farul Constanța și CSM Olimpia București. La nivelul european, a participat la Amlin Challenge Cup cu Lupii București. La sfârșitul sezonului 2015 a semnat cu clubul italian Rugby Calvisano.

A fost selecționat pentru prima dată la echipa națională a României pentru un meci de Cupa Europeană a Națiunilor împotriva Ucrainei în 2006. A participat la trei ediții ale Cupei Mondiale de Rugby: Franța 2007, Australia/Noua Zeelandă 2011 și Anglia 2015, marcând 28 puncte în total.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!