"Somnul cel de moarte". Mihai Mironica scrie despre rusinea traita de Romania, rapusa de o Albanie SADIKA

"Somnul cel de moarte". Mihai Mironica scrie despre rusinea traita de Romania, rapusa de o Albanie SADIKA

Mihai Mironica scrie despre infrangerea rusinoasa a Romaniei in ultimul meci de la EURO. Romania a pierdut dupa 68 de ani impotriva Albaniei si se va intoarce acasa cu un singur punct castigat.

Rapusi de aceasta Albanie sadika, de brigada de arbitri, de Tatarusinea echipei, de selectionerul care a bagat cei mai buni jucatori doar cu taraita. Sa zicem merci beaucoup, Angelo Niculescu nu l-a trimis deloc in teren pe Dobrin la Cupa Mondiala din '70. Si, apropo de '70, s-a confirmat ce spunea Cirtu, avem cea mai slaba nationala din '70 incoace. Lui Sorinaccio i-a fost jena sa coboare mai mult in timp.

Gica Popescu a fost singura legenda din cele 24 chestionate inainte de acest EURO din cele 24 de tari participante care a spus ca nationala sa nu va trece de grupe. Luciditatea fostilor mari jucatori. Romanii nu s-au desteptat din somnul cel de moarte si s-ar putea ca acest somn de moarte sa dureze tare mult. Pana poate vine un print din strainatate adus de FRF si care sa ne trezească din morti asa cum face neamtul Bernd Storck cu Ungaria dupa un somn de 3 decenii al maghiarilor.

Au mai fost editii de EURO in care am terminat cu un punct. Sau chiar cu niciunul. Dar acum e inspaimantator in fata cui nu am scos niciun punct. Albania ne-a produs un moment rusinos de proportiile celui trait de acel Dinamo al lui Lucescu in fata celor 17 nasturi din Tirana acum 3 decenii.

Asa cum se intampla an de an si in cupele europene, competitia incepe cu adevarat si la acest turneu atunci cand romanii sunt scosi din joc. Traim la periferie, asistam la caderea noastra iremediabila ca mai peste tot, handbal, gimnastica, box, rugby, canotaj, lupte, mai orice. Ne confirmam noua noastra vocatie, de telespectatori, ne "asezam frumos la locurili noastre" si aplaudam spectacolul dincolo de geamul de care nu mai putem trece. Primii clienti ai palmelor noastre inROSHIte de atatea aplauze, albanezii, care au sanse sa califice in optimile EURO nu o echipa, ci doua...

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

A început lupta pentru ca toate țările să primească gratis vaccinurile anti-Covid. Ce spun marile companii farmaceutice
BRAT
Modifică setările cookies