OPINIE | Nu mai pierdeți vremea, aduceți-l înapoi pe italian! 

Adrian Mititelu Adrian Mititelu Jr. FCU Craiova Marius Sumudica Nicolo Napoli Opinii
Ionuț Axinescu
Data publicarii: Luni 28 August 2023, 21:13
Data actualizarii: Luni 28 August 2023, 21:17

„FCU Craiova 1948 anunță că s-a înțeles cu antrenorul Nicolò Napoli pentru un contract până la finalul acestui sezon. Bine ai revenit, Nicolò!”

Chiar nu contează când citești comunicatul de mai sus. Sunt șanse foarte mari să fie adevărat, poate astăzi, poate mâine, poate în martie 2024. Ba poate chiar în toate cele trei cazuri de mai sus.

Cu grimasa lui de om necăjit, care a muncit în uzină decenii la rândul și n-a avansat deloc, Nicolò Napoli se întoarce mereu la Craiova. Deși, dacă judecăm după ochii lui triști, mereu pare că nu prea vrea. Ca-n „Ziua Cârtiței”, sicilianul se trezește din nou angajat la familia Mititelu, așa cum Adriana Bahmuţeanu se întoarce întotdeauna la Silviu Prigoană.

Familia Mititelu și Marius Șumudică, umor de tipul „Las Fierbinți”

În ultimele zile, familia Mititelu a lucrat, cel puțin la nivel declarativ, la aducerea pe bancă a autoproclamatului uriaș antrenor român Marius Șumudică. Gurile rele din Oltenia susțin că totul a fost doar praf în ochi pentru puținii suporteri rămași lângă FCU. Prin târg umblă vorba că Adrian și Adrian cel Mic nu prea au lichidități, așa că nu și-ar permite vreodată să arunce cu sutele de mii de euro în Șumudică și în staff-ul lui infinit, ca o trupă de lăutari.

După ce negocierile dintre cele două părți au picat, s-a lăsat cu scandal, potrivit tradiției. Acuze ca la Obor, contracte publicate pe Facebook și umor de situație desprins din „Las Fierbinți”. Pe de-o parte, Mititelu l-a numit mic, ca antrenor, pe Șumudică, deși în urmă cu numai câteva ore ar fi vrut, teoretic, să-l angajeze.

Dacă mititeii s-au comportat ca vulpea care nu ajunge la struguri, adevărul e că nici strugurii nu-s foarte dulci. Șumudică, deși cu pretenții de expert și mare analist, s-a revoltat că i se cerea, conform hârtiei, să aibă abilități de a vorbi și un IQ peste medie. Poate că știe el ceva despre el, de asta o fi sărit ca ars.

Expert mai degrabă în a-și închide uși, Șumi a strâmbat din nas și la obiectivul impus de FCU: aproape de locul 8 în următoarele șase luni. Un obiectiv altfel banal pentru un om care se lăuda recent că ar lua titlul la pas în România, cu orice echipă decentă. În fine, Șumudică ar putea dezvolta un curs despre cum să-ți îngropi cariera în doar trei luni. Timp va avea berechet, că în România sau în fotbalul cât de cât relevant pare că nu mai are trecere.

Nicolò Napoli trebuie să revină la Craiova pentru ca FCU să fie din nou simpatică

Dar să ne întoarcem la FCU și la, probabil, viitorul ei fost antrenor. Nicolò Napoli reprezintă unul dintre cele mai paradoxale cazuri atât din istoria fotbalului, cât și din cea a psihoterapiei. Un fost fotbalist serios de Serie A, trecut pe la Juventus și Cagliari, sicilianul de 61 de ani ar putea să-și trăiască liniștit „pre-bătrânețile”. Are ceva afaceri prin Italia și sigur găsește niște paste să pună pe masă, chiar și fără banii din Oltenia.

Dar Napoli se prezintă mereu când primește mesaj de la familia Mititelu, altfel faimoasă pentru faptul că face orice lucru pe care pune mâna să nu meargă. Până una alta, Adrian Marin Mititelu, născut sugestiv la Booveni, a luat un club istoric și acum, după ce s-a certat cu orice ființă vie, n-are suporteri, n-are stadion și nici credibilitate.

Din nu se știe ce motive, Mititelu îl are totuși la degetul mic pe Nicolò Napoli. Și ar trebui să profite de asta. O nouă descălecare a italianului vine la pachet cu nenumărate avantaje. De exemplu, știrea va face înconjurul planetei, că o a zecea revenire în Oltenia ar fi subiect de presă din Marea Britanie până în Paraguay.

Apoi, să nu uităm că Napoli e și o sursă de amuzament pentru microbiștii din România. Sicilianul a călcat prima dată în România în 2004, de atunci a venit și a plecat, s-a întors și s-a dus iar, dar vorbește românește cam ca un străin care a avut odată escală pe Otopeni. A prins doar „Mulțumesc!” și „Bună ziua!”, și alea cu accent de Palermo, deși italiana și româna sunt aproape la fel de înrudite ca cei doi șefi Mititelu.

Unde mai pui că, odată cu o nouă venire a italianului, poate pică și niște rezultate. Deloc intuitiv, Napoli a redresat mereu echipa. Nu se știe cum și de ce, dar a făcut-o. Așa că FCU Craiova are nevoie de Nicolò Napoli. Doar așa ar putea deveni din nou simpatică. Sigur, și subiect de memă și de „privit ca la urs” în presa internațională, dar și simpatică. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!