Catalin Morosanu Florian Ceafalau Freddy Kemayo Opinii

Momentul in care Morosanu a castigat meciul cu Kemayo! Florian Ceafalau despre "ce nu s-a vazut la TV" in meciul de aseara

Cum a reusit Morosanu sa castige.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 06 Iulie 2018, 12:20
Data actualizarii: Vineri 06 Iulie 2018, 12:23

As fi vrut sa am o explicatie tehnica geniala insa Morosanu a castigat meciul de aseara prin inima, pur si simplu. Exista o vorba celebra in lumea sporturilor de contact, in engleza suna cam asa: "you can't teach heart".

Tehnica, tactica, deplasarea in ring, toate se pot invata, insa nu poti invata pe cineva sa aiba inima, cum spun luptatorii. Morosanu a castigat meciul cu Kemayo in ziua in care s-a nascut! Pe langa calitatile necesare unui luptator, Moro s-a nascut cu o "inima mare".

L-am vazut aseara cum a tras de el dupa jumatatea meciului. Poate daca s-ar fi concentrat pe meci si nu ar fi avut de indeplinit si rolul de promoter pentru gala, ar fi dus mai usor si a doua jumatate. Debutul lui Catalin in meseria de organizator de gale inseamna si inceputul sfarsitului pentru Morosanu ca luptator. A spus-o si el, in 2019 vrea sa se retraga si mai are cateva meciuri de facut.

Confruntarea cu Kemayo e una istorica, pe langa istoria celor doua meciuri precedente, Morosanu a avut si presiunea intregii gale in spate. 3 runde de razboi adevarat, asa cum anunta Kemayo la conferinta de presa.

Meciul a debutat invers fata de cum ma asteptam, cu un Kemayo la cutie, insa s-a terminat cum am prezis, cu o victorie la puncte pentru Morosanu. Francezul a venit cu o tactica excelenta pusa la punct de Mike Passenier, antrenorul lui Badr Hari, Melvin Manhoef si alte nume legendare, insa nu a fost in stare sa o execute cum trebuie.

Kemayo a stat prima runda inchis si l-a lasat pe Morosanu sa aiba "cuvantul", mergand pe o oboseala a romanului in finalul meciului, ceea ce s-a si produs. In runda a doua, francezul a inceput sa puna presiune pe Morosanu, sa loveasca des cu genunchiul, arma sa numarul 1, ceea ce in prima runda nu s-a intamplat deloc.

Catalin a obosit dupa jumatatea rundei a doua si in ring a inceput sa fie numai Kemayo. Evident epuizat, cu proteza aruncata pe jos de cateva ori, Morosanu a reusit insa sa gaseasca in adancul inimii acea dorinta de a castiga, de a trece peste oboseala aceea care iti paralizeaza bratele si te indeamna sa renunti in fiecare secunda. In final, desi epuizat dupa o runda a treia dominata de Kemayo, Morosanu a iesit invingator.

Si ce invingator. Abia putea sa se tina pe picioare. Nu l-am vazut niciodata atat de obosit pe Morosanu, insa asa cum spune proverbul, durerea trece, gloria ramane pentru totdeauna.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!