Opinii

Momentul in care Morosanu a castigat meciul cu Kemayo! Florian Ceafalau despre "ce nu s-a vazut la TV" in meciul de aseara

Cum a reusit Morosanu sa castige.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 06 Iulie 2018, 12:20
Data actualizarii: Vineri 06 Iulie 2018, 12:23

As fi vrut sa am o explicatie tehnica geniala insa Morosanu a castigat meciul de aseara prin inima, pur si simplu. Exista o vorba celebra in lumea sporturilor de contact, in engleza suna cam asa: "you can't teach heart".

Tehnica, tactica, deplasarea in ring, toate se pot invata, insa nu poti invata pe cineva sa aiba inima, cum spun luptatorii. Morosanu a castigat meciul cu Kemayo in ziua in care s-a nascut! Pe langa calitatile necesare unui luptator, Moro s-a nascut cu o "inima mare".

L-am vazut aseara cum a tras de el dupa jumatatea meciului. Poate daca s-ar fi concentrat pe meci si nu ar fi avut de indeplinit si rolul de promoter pentru gala, ar fi dus mai usor si a doua jumatate. Debutul lui Catalin in meseria de organizator de gale inseamna si inceputul sfarsitului pentru Morosanu ca luptator. A spus-o si el, in 2019 vrea sa se retraga si mai are cateva meciuri de facut.

Confruntarea cu Kemayo e una istorica, pe langa istoria celor doua meciuri precedente, Morosanu a avut si presiunea intregii gale in spate. 3 runde de razboi adevarat, asa cum anunta Kemayo la conferinta de presa.

Meciul a debutat invers fata de cum ma asteptam, cu un Kemayo la cutie, insa s-a terminat cum am prezis, cu o victorie la puncte pentru Morosanu. Francezul a venit cu o tactica excelenta pusa la punct de Mike Passenier, antrenorul lui Badr Hari, Melvin Manhoef si alte nume legendare, insa nu a fost in stare sa o execute cum trebuie.

Kemayo a stat prima runda inchis si l-a lasat pe Morosanu sa aiba "cuvantul", mergand pe o oboseala a romanului in finalul meciului, ceea ce s-a si produs. In runda a doua, francezul a inceput sa puna presiune pe Morosanu, sa loveasca des cu genunchiul, arma sa numarul 1, ceea ce in prima runda nu s-a intamplat deloc.

Catalin a obosit dupa jumatatea rundei a doua si in ring a inceput sa fie numai Kemayo. Evident epuizat, cu proteza aruncata pe jos de cateva ori, Morosanu a reusit insa sa gaseasca in adancul inimii acea dorinta de a castiga, de a trece peste oboseala aceea care iti paralizeaza bratele si te indeamna sa renunti in fiecare secunda. In final, desi epuizat dupa o runda a treia dominata de Kemayo, Morosanu a iesit invingator.

Si ce invingator. Abia putea sa se tina pe picioare. Nu l-am vazut niciodata atat de obosit pe Morosanu, insa asa cum spune proverbul, durerea trece, gloria ramane pentru totdeauna.

Modifică setările cookies