"4 la examen, 10 in restanta!" Florian Ceafalau despre cum a reusit Joshua sa isi ia centurile inapoi

Joshua l-a invins la decizie pe Andy Ruiz.

Britanicul a avut probleme mari in primul meci cu Ruiz. Joshua a fost depasit la cateva capitole, acolo unde mexicanul a reusit sa isi impuna armele si sa il faca KO in runda a 7-a.

Daca in iunie a luat nota 4 pentru evolutia tactica dezastruoasa, Joshua incaseaza un 10 cu felicitari pentru ce a facut in revansa. Britanicul a reusit sa ii anuleze lui Ruiz toate armele principale. Au fost doar 2 momente cand mexicanul l-a contrat cu croseul de stanga peste directa sa de dreapta, si doar 4 sau 5 momente cand acesta l-a taxat din clinch pe englez.

In rest, Joshua a facut ceea ce trebuia sa faca inca din primul meci. S-a deplasat circular, ceea ce i-a anulat seriile de brate lui Ruiz, a tinut foarte bine din clinch, blocandu-i lui Ruiz boxul de aproape, cu mici exceptii, si a reusit sa isi impuna directa cu bratul din fata, cu care si-a setat si directele cu dreapta, loviturile "vanate" de Ruiz cu croseul de stanga, insa fara succes de aceasta data.

Sigur ca nu a fost cea mai spectaculoasa evolutie a lui Joshua, miscandu-se mult in fata lui Ruiz, insa venim dupa un deceniu de dominatie a fratilor Klitschko, cei care au facut o arta din a castiga meciuri cu o singura lovitura, directa cu bratul din fata!

Estetic meciul nu a fost spectaculos, insa tactic evolutia lui Joshua a fost una magistrala! Cu mici scapari, inerente la un asemenea nivel, englezul a demonstrat ca poate fi omul care l-a batut pe Wladimir, si nu cel care s-a chinuit cu Takam, Parker sau Povetkin!

VIDEO PROTVPLUS.RO

Coronavirus România, 13 august. Un nou record de infectări: 1.454 de cazuri și 53 de decese în ultimele 24h
BRAT