Nationala

VIDEO | ”Aproape că avea lacrimi în ochi”. Cum a reacționat Pompiliu Stoica după ce a aflat că fiul său a fost convocat la naționala U21

Ianis Stoica, vis împlinit după convocarea la naționala U21.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 03 Septembrie 2021, 16:06
Data actualizarii: Vineri 03 Septembrie 2021, 16:24

Ianis Stoica (18 ani), fiul lui Pompiliu Stoica, își vede visul cu ochii, odată cu convocarea la naționala de tineret, preluată recent de Florin Bratu.

Evoluțiile sale din tricoul celor de la FCSB l-au adus la naționala de tineret. Până și tatăl său a fost emoționat. ”Avea lacrimi în ochi”, povestește Stoica Jr. într-un interviu pentru FRF TV.

"Mă simt foarte bine, sincer nu mă așteptam (n.r. - convocarea la U21), mă așteptam să fie la U20. A fost o surpriză imensă să aflu că sunt convocat la U21 și sper să dau totul. Idolul meu e Dennis Man, iar de afară, Mbappe. Nu e niciun secret, mă pregătesc sută la sută la fiecare antrenament, îmi aștept șansa și sper să înscriu cât mai multe goluri în continuare.

Tatăl meu m-a anunțat că voi fi convocat, sincer era foarte fericit, aproape că avea lacrimi în ochi. Mi-a zis să dau totul și dacă o să intru să joc cât mai bine. Suntem foarte mulți jucători cu calitate, dar cel mai mult mi-a plăcut Cîmpanu. Îmi place foarte mult de dânsul (n.r. - Florin Bratu), se aseamănă ca stil de joc cu mine și am multe de învățat de la dânsul. Sincer, nu realizam la acea vârstă ce s-a întâmplat, dar pe parcurs mi-am dat seama că a fost o performanță notabilă (n.r. - debutul la 14 ani).

Sper să egalez performanța (n.r. - 7 goluri în 11 selecții pentru România U18), poate chiar să am mai multe goluri la U21. Sper că o să marchez din pasa lui Octavian Popescu, să-mi dea mingea printre fundașii centrali, să scap cu portarul și să-l execut. Visam și îmi imaginam că într-o bună zi o să ajung și eu aici", a spus Ianis Stoica, pentru FRF TV.

În urmă cu o lună, Pompiliu Stoica a voribt în termeni laudativi despre evoluțiile fiului său în cadrul emisiunii Ora Exactă în Sport.

„Mă bucur că a revenit la FCSB, mă bucur că a jucat și a făcut-o chiar foarte bine. Bucuria e cu atât mai mare, având în vedere că a marcat un gol important. Eu, după cum știti, am fost atacant, mijlocaș, iar pe urmă, din cauza conjuncturilor, fundaș stânga. 

Eu văd ceva bun, atât timp cât el se va pregăti alături de ceilalți colegi și va avea o șansă. Din punctul meu de vedere, el își face datoria. Rolul lui este să fie eficient”, a declarat Pompiliu Stoica la Ora Exactă în Sport, la PRO X.

CITESTE SI

Modifică setările cookies