Victor Pițurcă: "Elveția nu e Franța, nu e Italia!" Ce l-a surprins în meciul naționalei de la Lucerna 

Victor Piturca Echipa Nationala Nationala Victor Pițurcă și Marius Lăcătuș
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Marti 27 Iunie 2023, 09:00
Data actualizarii: Marti 27 Iunie 2023, 09:28

România ocupă poziția secundă în clasamentul Grupei I din preliminariile pentru Campionatul European din 2024. 

Victor Pițurcă e de părere că naționala condusă de Edi Iordănescu deține atuurile necesare pentru a învinge Kosovo, în meciul retur din Grupa I a preliminariilor pentru Campionatul European din 2024. După 0-0 la Pristina cu Kosovo și 2-2 la Lucerna cu Elveția, în etapele 3 respectiv 4 din grupă, tricolorii se mențin pe locul al doilea în serie, cu șanse reale de calificare la Campionatul European din Germania. Primele două naționale din grupe acced direct la turneul final de anul viitor. 

“La echipa mare, chiar dacă Kosovo are jucători buni, România ar trebui să o învingă. Și Israel are câțiva jucători buni, dar suntem cam la același nivel cu ei.

  • Victor Pițurcă și Marius Lăcătuș

Elveția nu e Franța, nu e Italia, Germania sau Anglia. Putem să ne batem cu ei, nu mi se par de speriat. Este clar că e peste noi. Nu știu de ce ar trebui să ne fie teamă, mă uitam la jocul primei reprezentative și cred că la un moment dat se uitau cum joacă adversarul. Asta n-am înțeles-o. Să nu faci marcaj, să nu acoperi terenul, asta n-am înțeles-o.

Echipa Elveției jucând în ritm de tango, ei nu pasează rapid, din devieri, își făceau jocul, pasă stânga dreapta scurtă, tot timpul găseau culoar între linia de mijloc și fundași, asta n-am înțeles. Probabil a fost o tactică să adoarmă adversarul“, a declarat Victor Pițurcă la Radio Sport Total FM.

Clasamentul din grupa României

1. Elveția - 10p

2. România - 8p

3. Israel - 7p

4. Belarus - 3p

5. Kosovo - 3p

6. Andorra - 1p

 

ELVEŢIA – ROMÂNIA 2-2 (2-0)

Au marcat: Amdouni 28, 41 / Mihăilă 90, 90+2

ELVEŢIA: Sommer - Elvedi, Akanji, Ricardo Rodriguez – Edmilson Fernandes (Schar 90), Zakaria (Sow 75), Xhaka (cpt), Freuler – Shaqiri (Bislimi 90+1), Amdouni (Seferovic 59), Vargas (Steffen 75). SELECŢIONER: Murat Yakin

ROMÂNIA: H. Moldovan – C. Manea, Nedelcearu, A. Burcă, Drăguşin, Sorescu (Olaru 73) – I. Hagi (Mihăilă 57), Screciu (Cicâldău 84), N. Stanciu (cpt.), Fl. Coman (Moruţan 58) – Alibec (G. Puşcaş 73). ANTRENOR: Edward Iordănescu

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!