Hagi, Andone si Boloni au ratat calificarea la Campionatul Mondial. Cosmarul cu Finlanda si Irlanda de Nord. Poveste trista a calificarilor pentru Mexic

Hagi, Andone si Boloni au ratat calificarea la Campionatul Mondial. Cosmarul cu Finlanda si Irlanda de Nord. Poveste trista a calificarilor pentru Mexic

►Castiga zilnic bilete la Romania - Argentina, 5 martie, in direct la PRO TV! Intra AICI si ne vedem in tribune, Romania!

Toate echipele din grupa de calificare ne amintesc de esecuri usturatoare. Dar cu Finlanda si Irlanda de Nord sunt cele mai dureroase. Ambele au facut parte din grupa de calificare pentru Campionatul Mondial din 1986.

Microbistii se bucura cand aud de anul 1986. Steaua elimina pe rand echipe precum Gonved, Lahti, Anderlecht si castiga la penaltiuri celebra finala de la Sevilla, dupa victoria cu Barcelona. In acelasi an insa, echipa nationala a ratat calificarea la Campionatul Mondial din Mexic, din 1986. Antrenorul Romaniei era Mircea Lucescu, iar lotul era format din jucatori precum Silviu Lung, Rednic, Hagi, Andone, Iorgulescu, Augustin. Una dintre cele mai bune generatii din istoria fotbalului romanesc nu a reusit sa ajunga la turneul final.

Tricolorii au facut parte din Grupa 3, alaturi de Anglia, Finlanda, Turcia si Irlanda de Nord. Campania de calificari a inceput foarte prost pentru Romania, infrangere cu Irlanda de Nord 3-2.  Iorgulescu a marcat un autogol, Hagi a egalat repede, dupa 2 minute si la pauza era 1-1. In a doua repriza, irlandezii au inscrie doua goluri, in minutele 62 si 73. Geolgau a inscrie in minutul 80, insa era prea tarziu. Lucescu a declarat ca arbitrul a tinut cu adversarii nostri, din cauza ca stadionul Windsor Park din Belfast.

Urmatorul meci a fost la Craiova. 35 de mii de oameni au asistat la victoria cu Turcia. Camataru de doua ori si Hagi au marcat golurile victoriei. O luna mai tarziu, Anglia venea la Bucuresti, iar partida s-a terminat 0-0.Au urmat doua deplasari la Londra si in Finlanda, de unde romanii au reusit sa obtina doar doua egaluri. Hagi a marcat la Helsinki, in timp ce Camataru a dat gol in Anglia, insa de fiecare data s-a terminat 1-1.

Insa cel mai trist meci din acel an a fost infrangerea cu 1-0 de acasa, cu Irlanda de Nord. Quinn a marcat golul in minutul 29. Mateut, Boloni sau Mateut au incercat pe rand sa egaleze, dar nu au reusit. Degeaba au invins tricolorii cu 3-1 pe Turcia in deplasare. Anglia a castigat grupa cu 12 puncte, Irlanda de Nord a terminat pe 2, cu 10 puncte si Romania pe 3, cu 9 puncte. Nord-irlandezii au reusit doar 1 punct la turneul final, dupa un egal cu Algeria.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Situația Covid se înrăutățește. La „Victor Babeș” nu mai sunt locuri pentru bolnavii în stare gravă
BRAT
Modifică setările cookies