Jocurile Olimpice Soci 2014 Soci 2014 JO Soci 2014

LIVE BLOG HaraShow Romania | Clasamentul medaliilor la JO! Auto-ironie a rusilor dupa gafa de la ceremonia de deschidere

LIVE BLOG. Vezi aici ultimele informatii, imagini si declaratii de la SOCI 2014, olimpiada miliardelor din Rusia.
► PROGRAMUL COMPLET AL SPORTIVILOR ROMANI

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 23 Februarie 2014, 17:15
Data actualizarii: Marti 25 Februarie 2014, 13:39
24 de romani participa au participat la cea mai scumpa competitie olimpica din istorie in acest an, Soci 2014, care are loc intre 7 si 23 februarie.
 
Cu 53 de miliarde de euro, Putin a reusit sa duca torta olimpica din spatiu pana in cel mai adanc lac din lume, Baikal, sfidand criza si prognozele economice, sfidand orice alta competitie olimpica de iarna organizata in prezent.
 
Sunt 24 de romani, 8 competitii si milioane de sperante din tara ca vom putea aduce din Rusia o medalie. www.sport.ro va ofera zilnic imagini, informatii, desfasurarea competitiilor live text si ultimele declaratii ale romanilor olimpici la Soci 2014 in LIVE BLOG HaraShow Romania.

 
SOCI 2014, TOT CE TREBUIE SA STII

 

 

 

LIVE BLOG HaraShow Romania

DUMINICA

► Primarul orasului Soci, Anatoli Pahomov, a predat drapelul olimpic omologului sau din PyeongChang, Lee Seok-rae, localitatea sud-coreeana ce va fi urmatoarea gazda a Jocurilor Olimpice, in 2018.

Anatoli Pahomov a oferit mai intai drapelul olimpic presedintelui Comitetului International Olimpic, Thomas Bach, care l-a inmanat lui Lee Seok-rae, in aplauzele publicului.

Imediat dupa transferul drapelului olimpic a fost intonat imnul Coreei de Sud si a fost prezentat orasul PyeongChang. Publicul a asistat la un spectacol de opt minute care l-a purtat prin istoria Coreei de Sud si in timpul caruia s-a putut auzi si un instrument traditional, gayageum. La spectacol s-au alaturat si mai multi sportivi sud-coreeni care au evoluat la Soci.

► Iata o imagine memorabila
 ► Si acum la circ

 


► S-a trecut la teatru
 ► Atletii prezenti la JO sunt prezentati pentru ultima data. Iar rusii si-au mai aratat inca o data inteligenta - de fiecare data cand ajungea o tara in mijloc, bannerele verticale isi schimba culoarea in functie de steagul tarii. In imaginea de mai jos e Germania


► Imagine din momentul intomnarii imnului Rusiei

► Englezii sunt si ei cuceriti de spectacolul rusilor: "Trebuie sa recunosc, deja arata mai bine decat ceremonia de inchidere a JO din 2012. Mai animat, mai artistic si cu muzica mai frumoasa" scriu cei de la Guardian.

Iar rusii s-au intrecut pe ei insisi. Dupa ce au comis-o la ceremonia de deschidere, s-au revansat cu o auto-ironie superba

► Modul original in care rusii au alcatuit cercurile olimpice la ceremonie


► A inceput ceremonia de inchidere a Jocurilor Olimpice de la Soci. Ele au inceput la 7 februarie si se incheie dupa doua saptamani si dupa acordarea a 98 de titluri olimpice.

► Final pentru Romani la JO de la Soci! Cel mai bun rezultat al sportivilor romani la Jocurile Olimpice de la Soci a fost reprezentat de locul 17, ocupat de echipajele masculine si feminine de bob doua persoane.

Rezultatele sportivilor romani la JO de la Soci:
Locul 17 - Andreea Grecu, Maria Adela Constantin (bob doua persoane feminin) si Nicolae Istrate, Florin Cezar Craciun (bob doua persoane masculin)
Locul 21 - Paul Pepene (schi fond - sprint clasic echipe), Eva Tofalvi (biatlon - 12,5 km mass start si 15 km individual)
Locul 22 - Ania Monica Germaine Caill (schi alpi) - supercombinata), Eva Tofalvi (biatlon - 7,5 km sprint), Alexandru Barbu (schi alpin - slalom)
Locul 23 - Florin Daniel Pripici (schi fond - sprint clasic echipe), Zoltan Kelemen (patinaj artistic)
Locul 24 - Andreas Neagu, Paul Muntean, Florin Craciun si Bogdan Otava (bob patru persoane masculin)
Locul 25 - Dorin Dumitru Velicu (skeleton)
Locul 26 - Eva Tofalvi (biatlon - 10 km urmarire)
Locul 29 - Valentin Cretu (sanie)
Locul 30 - Ania Monica Germaine Caill (schi alpin - Super G), Raluca Nicoleta Stramaturaru (sanie), Cornel Dumitru Puchianu (biatlon - 10 km sprint)
Locul 45 - Sorin Iulian Patea (sarituri cu schiurile - trambulina normala)
Locul 46 - Ioan Valeriu Achiriloaie (schi alpin - coborare)
Locul 47 - Cornel Dumitru Puchianu (biatlon - 12.5 km urmarire)
Locul 48 - Alexandru George Barbu (schi alpin - slalom urias), Paul Constantin Pepene (schi fond - 15/15 km schiatlon)
Locul 49 - Timea Sara (schi fond - sprint individual)
Locul 51 - Ania Monica Germaine Caill (schi alpin - slalom urias), Sorin Iulian Patea (sarituri - trambulina mare)
Locul 60 - Cornel Dumitru Puchianu (biatlon - 20 km individual), Timea Sara (schi fond - 7,5/7,5 km schiatlon)
Locul 62 - Timea Sara (schi fond - 10 km clasic)
Locul 65 - Paul Constantin Pepene (schi fond - sprint individual)
Locul 68 - Florin Daniel Pripici (schi fond - sprint individual).

► Tabloul medaliilor de la Jocurile Olimpice de iarna de la Soci, dupa cele 98 de probe care s-au incheiat duminica

1. Rusia 13 (aur) 11 (argint) 9 (bronz) 33 (total)
2. Norvegia 11 5 10 26
3. Canada 10 10 5 25
4. SUA 9 7 12 28
5. Olanda 8 7 9 24
6. Germania 8 6 5 19
7. Elvetia 6 3 2 11
8. Belarus 5 0 1 6
9. Austria 4 8 5 17
10. Franta 4 4 7 15

► Canada si-a pastrat titlul olimpic castigat, in 2010, la Vancouver, dupa ce a invins-o cu 3-0 (1-0, 1-0, 1-0) pe Suedia in finala de turneului olimpic de hochei de la Soci. Candienii au inscris in fiecare repriza, prin Toews '12.55, Crosby '35.43 si Kunitz '49.04. Ei au intrat astfel pentru a noua oara in istorie in posesia medaliilor de aur, in timp ce suedezii au luat argintul.

SAMBATA

► Jucatorul leton de hochei pe gheata Vitalijs Pavlovs a fost depistat pozitiv cu un stimulent, metilhexaneamina, la finalul meciului de miercuri dintre Letonia si Canada, din sferturile de finala ale turneului olimpic de la Soci, a anuntat Comitetul International Olimpic (CIO).

Letonul in varsta de 24 de ani a fost exclus de la JO. Acesta este al patrulea caz de dopaj de la Jocurile Olimpice de iarna de la Soci, dupa cele ale sportivilor Evi Sachenbacher-Stehle (Germania, biatlon), William Frullani (Italia, bob) si Marina Lisogor (Ucraina, schi fond).

Echipa de hochei pe gheata a Letoniei a pierdut, miercuri, sfertul de finala cu echipa Canadei, scor 1-2.

► Sportivii romani Andreas Neagu, Paul Muntean, Florin Craciun si Danut Moldovan se afla pe locul 22, sambata, dupa disputarea primelor doua manse ale probei de bob patru din cadrul Jocurilor Olimpice de iarna de la Soci.

Cei patru romani au fost cronometrati cu timpul de 1:52.41, fiind la egalitate cu un echipaj din Australia. Pe primul loc se afla un echipaj din Rusia (1:50.19).

Ultimele doua manse sunt programate duminica.

► Sportivul roman Alexandru Barbu s-a clasat pe locul 22 in proba de slalom din cadrul concursului olimpic de schi alpin de la Soci, castigata de austriacul Mario Matt. Acesta, cronometrat cu timpul 1:41.84, a devenit cel mai in varsta campion olimpic la slalom din istorie. El are 34 de ani si 10 luni.

Pe locul doi s-a clasat tot un austriac, Marcel Hirscher (1:42.12), iar medalia de bronz i-a revenit norvegianului Henrik Kristoffersen (1:42.67). Alexandru Barbu a incheiat proba pe locul 22, dupa ce in prima mansa a inregistrat timpul 52.82 si in a doua 59.84 (total 1:52.66).

► Finlanda a castigat medalia de bronz la hochei pe gheata la turneul olimpic de la Soci, impunandu-se in finala mica, scor 5-0, in fata Statelor Unite.

Finlandezii au fost medaliati cu bronz si in urma cu patru ani, la Vancouver, in timp ce americanii au fost vicecampioni la editia trecuta a JO.

In finala se vor intalni, duminica, Canada si Suedia.

► Rusoaia Ekaterina Glazirina a fost exclusa din lotul Rusiei de biatlon, in timpul Jocurilor Olimpice de la Soci, din cauza unor comentarii facute pe o retea de socializare, a anuntat federatia rusa de profil, informeaza rsport.ru.

► Sportivul rus de origine americana Vic Wild a obtinut, sambata, la Soci, al doilea titlu olimpic, dupa ce s-a impus in proba de slalom paralel din cadrul concursului de snowboard disputat la Parcul Extrem de la Roza Hutor.


► Julia Djumovits a castigat, sambata, in Parcul Extrem de la Roza Hutor, medalia de aur in proba de slalom paralel din cadrul concursului de snowboard, la Jocurile Olimpice de iarna de la Soci.

► Schioarea ucraineana Marina Lisogor, care participa la Jocurile Olimpice de iarna de la Soci, a fost depistata pozitiv cu o substanta interzisa numita trimetazidin, a anuntat, sambata, Comitetul Olimpic din Ucraina.
 


► Schioarea norvegiana Marit Bjoergen a obtinut al treilea titlu olimpic la Soci, dupa ce s-a impus, sambata, in proba de 30 kilometri liber, din cadrul concursului de schi fond desfasurat la complexul Laura.

► Premierul canadian Stephen Harper i-a cerut, vineri, presedintelui SUA, Barack Obama, cele doua lazi de bere promise, dupa ce Canada s-a impus in fata americanilor in intalnirile olimpice din turneul de hochei pe gheata de la Soci.

►  Federatia sud-coreeana de patinaj (KSU) a cerut, sambata, forului international (ISU) sa reexamineze notele din proba feminina de patinaj artistic de la la Soci, castigata de rusoaica Adelina Sotnikova in fata sportivei Kim Yu-na. "Delegatia sud-coreeana de la Soci a rugat federatia de patinaj sa-i ceara presedintelui ISU, Ottavio Cinquanta, sa examineze notele din proba individuala feminina, pentru a stabili daca sunt in conformitate cu regulile ISU", a anuntat KSU. Sotnikova, care a fost a doua la Euro-2013 si 2014, s-a clasat pe locul noua la CM in martie 2013. insa rusoaica si-a imbunatatit punctajul la Soci, reusind, la programul liber, o crestere de 18 puncte in doar o luna. 

► Programul de astazi al romanilor la SOCI. Este ultima sansa pentru Romania sa urce in TOP 15. 
11.30 - Timea Sara - schi fond - 30 km mass-start liber, finala (Centrul Laura)
14.45 - Alexandru George Barbu - schi alpin - slalom masculin, calificari (Centrul alpin Roza Hutor)
18.15 - Alexandru George Barbu - schi alpin - slalom masculin, finala, mansa a doua (Centrul alpin Roza Hutor) 18.30 - Andreas Paul Neagu, Paul Septimiu Muntean, Bogdan Laurentiu Otava, Danut Ion Moldovan - bob - bob patru, mansa 1 (Complexul Sanki)

VINERI

► Sportivul italian William Frullani, care evolua in proba de bob patru, a fost depistat pozitiv si exclus din delegatia de la Jocurile Olimpice de la Soci. Coni a anuntat ca Frullani a fost depistat pozitiv cu un produs denumit dimethilpentilamina. Acesta este al doilea caz de dopaj la Soci, dupa cel al biatlonistei Evi Sachenbacher.

► Delegatia Ucrainei a obtinut, vineri, primul titlu olimpic la Soci, dupa ce echipa feminina de biatlon s-a impus in proba de stafeta, aceasta fiind a doua medalie de aur pentru ucraineni in istoria JO. Stafeta Ucrainei a fost formata din Vita Semerenko, Juliya Dzhyma, Valj Semerenko si Olena Pidhrushna.

JOI

► Unii sportivi ucraineni vor parasi Jocurile Olimpice de la Soci din cauza violentelor care au loc in tara lor, a anuntat joi Comitetul Olimpic International, citat de BBC News Online. Un purtator de cuvant al Comitetului Olimpic Ucrainean a declarat pentru BBC Sport ca aproximativ jumatate dintre cei 45 de sportivi prezenti la Jocurile Olimpice de la Soci se intorc acasa din cauza violentelor care au loc in tara lor. Noi violente au izbucnit joi dimineata la Kiev, dupa ce cu o zi inainte protestele au provocat moartea a 28 de persoane si ranirea altor catorva sute.

MIERCURI 

► Echipa masculina de hochei pe gheata a Finlandei a invins, miercuri, cu scorul de 3-1 (2-1, 1-0, 0-0), echipa tarii gazda Rusia si s-a calificat in semifinalele turneului din cadrul Jocurilor Olimpice de la Soci, in care va intalni Suedia.

Rusia a deschis scorul in minutul 07.51 prin Kovalciuk, dar finlandezii au intors soarta partidei prin Aaltonen '09.18, Selanne '17.38 si Granlund '25.37.

Suedia a castigat, tot miercuri, cu scorul de 5-0 (1-0, 0-0, 4-0), partida cu Slovenia. Golurile au fost marcate de Steen '18.50, Sedin '41.42, Eriksson '48.04, Hagelin '51.27 si 56.10.

Tot miercuri se vor disputa si celelalte doua intalniri din sferturile de fnala, SUA - Cehia si Canada - Letonia. Ambele meciuri vor avea loc la ora 19.00.

Presedintele Putin a fost surprins in tribuna vizibil nemultumit de echipa sa. Alaturi de el era presedintele Premierul Medvedev. 

► Echipa Norvegiei, formata din Marit Bjoergen si Ingvild Flugstad Oestberg, a castigat medalia de aur in proba de schi fond sprint, stilul clasic la Soci.

► Hochei pe gheata: Suedia, prima semifinalista a turneului olimpic dupa 5-0 cu Slovenia.

►Americanul Wild, campion olimpic pentru Rusia la snowboard paralel, sotia Aliona - bronz la feminin.

► Alexandru Barbu - locul 48 la slalom urias, Ted Ligety (SUA) - campion olimpic.

► Faza zilei la SOCI. Pentru ca nu a avut o cada care sa functioneze in camera, Heather Moyse, o sportiva din Canada, s-a fotografiat in timp ce se spala in... tomberon, ironizand situatia.

MARTI

Octavian Morariu vrea sa propuna un nou regulament, astfel incat sportivii care sunt pregatiti in Romania, dar aleg sa concureze pentru alta tara la Olimpiada, sa plateasca cheltuielile facute cu pregatirea lor de-a lungul timpului. 

Propunerea sa a vnit dupa ce Edit Miklos, o schioare nascuta la Miercurea Ciuc, care s-a antrenat in Romania, a ales in 2010 sa concureze pentru Ungaria.

"Sunt contrariat de faptul ca sportivi in care statul roman a investit si care au ajuns la un anumit nivel de performanta, nu numai ca prefera sa concureze pentru alte tari, dar si uita de unde au plecat. In loc sa aprecieze ca niste oameni poate prea intelegatori nu s-au opus drumului lor in viata, respectandu-le dorinta, ei acuza si se lamenteaza. Mai mult, au lipsa de fair-play de a arata cu degetul acelasi stat care i-a ajutat in pregatire, e adevarat, poate nu intotdeauna la modul perfect.

Gasesc mult mai normal ca, in loc sa ne lamentam ca acesti sportivi pleaca, sa le cerem sa ramburseze cheltuielile facute de statul roman pentru pregatirea lor. Pana la urma este si o chestiune de moralitate iar cand aud ca unii si altii rad de noi ca sportivii formati in Romania concureaza pentru ei, imi vine mie sa rad de ei fiindca nu sunt in stare sa-si formeze proprii sportivi", a spus Morariu pentru ziare.com.

Presedintele a laudat-o pe Eva Tofalvi pentru intreaga sa cariera, spunand ca sportiva este una dintre cele mai fair-play persoane. Sportivii care participa la Olimpiada, sunt obligati sa semne un contract atunci cand incaseaza banii pentru pregatire.

LUNI 

Locul 17 pentru echipajul masculin de bob doua persoane - cea mai buna clasare a Romaniei la Soci

Echipajul masculin de bob doua persoane format din Nicolae Istrate si Florin Craciun s-a clasat, luni, pe locul 17 in concursul olimpic, acesta fiind cel mai bun rezultat al reprezentantilor Romaniei la Jocurile Olimpice de la Soci.

Pana la acest rezultat, cele mai bune clasari ale romanilor la Soci au fost de doua ori locul 21 (Eva Tofalvi la biatlon in probele de individual si start in bloc).

Nicolae Istrate si Florin Craciun au fost cronometrati in cele patru manse cu timpul total de trei minute, 48 de secunde si 98 de sutimi.
Medalia de aur a fost castigata de echipa Rusia 1 (Alexander Zubkov/Alexei Voevoda) cu timpul de 3 minute, 45 de secunde si 39 de sutimi.
Medalia de argint a revenit echipajului Elvetia 1 (Beat Hefti/Alex Baumann), care au avut o intarziere de 66 de sutimi, in timp ce medalia de bronz a fost obtinuta de SUA 1 (Steven Holcomb/Steven Langton), care au ajuns la final cu 88 de sutimi in plus fata de Rusia 1.
 

► Eva Tofalvi s-a clasat pe locul 21 in proba de biatlon star in bloc, castigata de Daria Domraceva, din Belarus.

Tofalvi a terminat proba in 37 de minute, 50 de secunde si 9 zecimi, la doua minute, 25 de secunde si 3 zecimi de invingatoare.

Domraceva, care a castigat astfel a treia medalie de aur la aceasta editie a Jocurilor Olimpice, a fost inregistrata cu timpul de 35 de minute, 25 de secunde si 6 zecimi.

► Vizitatorii aflati la Soci, surprinsi de restrictia privind vanzarea de alcool.

In 2013, in Rusia s-a decis interzicerea vanzarii de alcool in magazine dupa ora 22:00. Autoritatile din fiecare regiune pot modifica intervalul interdictiei, pentru a se elimina problema alcoolismului in aceasta tara, in care in fiecare an mor jumatate de milion de oameni din aceasta cauza.

► Sportiva Rowan Cheshire din Marea Britanie s-a accidentat la proba de schi halfpipe de la Soci si a petrecut o noapte in spital.

Rowan are mai multe leziuni la fata si nu se stie daca va putea evolua mai departe in proba de joi. Sesiunea in care s-a accidentat a fost suspendata din cauza temperaturilor foarte scazute.

DUMINICA

► Sportiva americana Jacqueline Hernandez s-a lovit la cap dupa ce a cazut urat la calificarile pentru proba de snowboardcross, pe acelasi traseu unde, ieri, rusoaica Maria Komissarova s-a ranit grav.

Hernandez, 21 de ani, s-a dezechilibrat si a cazut, lovindu-se violent de pista. Ea a ramas inerta cateva momente, iar dupa ce si-a revenit a fost evacuata pe targa.

Tot duminica, norvegianca Helene Olafsen a cazut pe acelasi parcurs si a fost evacuata pe targa. (MEDIAFAX)

SAMBATA

UPDATE: Doctorul lotului rus, Mirzali Samedov, a spus ca Maria Komissarova are o vertebra fracturata si altele dislocate.

►Accidentare groaznica pentru o sportiva din Rusia. Maria Komissarova, participanta in proba de schi acrobatic, a suferit un accident foarte grav in timpul unui antrenament si a fost transportata de urgenta la spital.

Potrivit presei ruse, Komissarova a fost transportata de urgenta la spital si a stat mai bine de 6 ore pe masa de operatie, fiind suspecta de o fractura a unor vertebre ale coloanei..

Agentiile ruse de presa scriu ca starea sportivei in varsta de 23 de ani nu este cunoscuta inca, dar aceasta ar fi suferit o fractura a unor vertebre.

Cum arata tabloul medaliilor in acest moment:

1. Germania - 7 aur, 3 argint, 1 bronz
2. Elvetia - 5 aur, 1 argint, 1 bronz
3. Canada - 4 aur, 5 argint, 2 bronz
4. Norvegia - 4 aur, 3 argint, 6 bronz
5. SUA - 4 aur, 3 argint, 6 bronz

► Ania Caill a ocupat locul 30, penultimul, in proba de Super G din cadrul concursului de schi alpin.

Sportiva care reprezinta Romania la Soci a obtinut timpul de un minut, 33 de secunde si 73 de sutimi, fiind penultima intr-o cursa marcata de numeroase abandonuri. Edit Miklos din Ungaria, care a reprezentat Romania la Jocurile Olimpice din 2010 de la Vancouver, a ocupat locul 15.

VINERI

► Maria Marinela Mazilu a incheiat pe locul 20, ultimul, proba feminina de skeleton.

► Eva Tofalvi s-a clasat pe locul 21 in proba de biatlon 15 kilometri individual.

Tofalvi a terminat proba in 47 de minute, 30 de secunde si 8 zecimi, la patru minute, 11 secunde si doua zecimi de invingatoare. Medalia de argint a fost castigata de sportiva elvetiana Selina Gasparin (44:35.3), iar pe locul trei s-a clasat Nadejda Skardino (Belarus, 44:57.8).

Doru Velicu, locul 25 dupa primele doua manse ale probei de skeleton.

Velicu a fost cronometrat in cele doua manse cu timpul de un minut, 57 de secunde si 16 zecimi. El ocupa locul 25 la 5,17 secunde de liderul Alexander Tretiakov (Rusia). Pe pozitia secunda se afla letonul Martins Dukurs, iar pe locul trei, americanul John Daly. Ultimele doua manse vor avea loc sambata.

► Schiorul elvetian Sandro Viletta a castigat proba de supercombinata alpina din cadrul Jocurilor Olimpice de iarna de la Soci.

► Accident ingrozitor la Soci. Saritorul cu schiurile Mikhail Maksimochkin s-a dezechilibrat in aer si a cazut grav la aterizare. Acesta a fost luat imediat de meci si dus la spital. Din fericire, accidentarea nu este grava.

► Paul Constantin Pepene s-a clasat pe locul 62 in proba de 15 kilometri clasic din cadrul Jocurilor Olimpice de la Soci, concurs in care elvetianul Dario Cologna a obtinut titlul olimpic. Pepene a fost inregistrat cu timpul de 43 de minute, 39 de secunde si 4 zecimi, avand o intarziere de 5 minute, 9 secunde si sapte zecimi fata de noul campion olimpic.

► Unul dintre sportivii cu sanse la aurul olimpic a fost implicat intr-un accident auto. Felix Neureuther din Germania a fost implicat intr-un accident auto, scrie Mediafax. Acesta era in drum spre aeroportul din Munchen pentru a lua avionul spre Soci, in momentul in care masina sa a derapat. 

► Ioan Valeriu Achiriloaie a cazut in proba de coborare din cadrul supercombinatei alpine de la Jocurile Olimpice de la Soci. Achiriloaie a intrat ultimul in concurs, a pierdut controlul si a iesit din traseu. Norvegianul Kjetil Jansrud a inregistrat cel mai bun timp la coborare, urmat de cehul Ondrej Bank si austriacul Matthias Mayer. Tot astazi are loc si proba de slalom.

JOI

► Patinatorul Zoltan Kelemen s-a calificat de pe ultimul loc in finala probei masculine dupa ce a incheiat programul scurt pe locul 24 din 30 de sportivi.

Kelemen, care a beneficiat si de abandonul rusului Evgheni Plusenko, a incheiat programul scurt cu 60,41 de puncte.

La Jocurile Olimpice de la Vancouver din 2010, Zoltan Kelemen nu a reusit sa se califice pentru programul liber.

Lider dupa programul scurt este japonezul Yuzuru Hanyu, cu 101,45 puncte, urmat de canadianul Patrick Chan (97,52 puncte) si de spaniolul Javier Fernandez (86,98 puncte).

► Patinatorul rus Evgheni Plusenko si singurul reprezentant al tarii gazda s-a retras din proba individuala masculina a Jocurilor Olimpice de la Soci din cauza unei accidentari la spate, informeaza AFP.

La incalzirea pentru programul scurt, Plusenko a incercat sa execute o saritura tripla, insa la aterizare s-a accidentat. El i-a informat pe arbitri ca se va retrage din concurs.

Evgheni Plusenko (31 de ani) a fost operat anul trecut la spate, in Israel, si de atunci a facut un numar limitat de antrenamente in tentativa de a se proteja.

Acesta ar putea sa fie ultimul concurs al lui Plusenko.

► Timea Sara, locul 62 la ski fond 10 kilometri clasic.

Sara a incheiat proba in 34 de minute, 48 de secunde si doua zecimi.

Justyna Kowalczyk a castigat medalia de aur cu timpul 28:17.8. Pe locul doi s-a clasat sportiva suedeza Charlotte Kalla (28:36.2), iar pozitia a treia a fost ocupata de sportiva norvegiana Therese Johaug (28:46.1).

► Maria Marinela Mazilu a terminat pe ultimul loc dupa doua manse in proba de skeleton.

Mazilu a fost inregistrata, dupa primele doua manse, cu timpul de un minut, 59 de secunde si 88 de sutimi.

Pe primul loc se afla britanica Elizabeth Yarnold, cu timpul 1:56.89.

► Sportivul rus Mihail Maksimochkin a fost spitalizat dupa ce a cazut in timpul unui antrenament, inaintea probei de sarituri cu schiurile de pe trambulina mare.

Maksimochkin a fost scos din zona de pregatire pe targa si cu capul imobilizat.

Dupa acest incident, sesiunea de pregatire a fost anulata.

"Are ceva probleme la coaste, dar conform doctorilor va putea fi externat in cursul zilei de joi", a declarat presedintele federatiei ruse, Alexander Uvarov.

MIERCURI

► Programul sportivilor romani, joi, la Soci:

09.30 - Maria Marinela Mazilu - skeleton - simplu feminin, calificari (Complexul Sanki)
12.00 - Timea Sara - schi fond - 10 km clasic, finala (Centrul Laura)
16.00 - Cornel Dumitru Puchianu - biatlon - 20 km individual masculin, finala (Centrul Laura)
16.00 - Eva Tofalvi - biatlon - 15 km individual feminin, finala (Centrul Laura)
17.00 - Zoltan Kelemen - patinaj artistic - individual masculin, programul scurt (Patinoarul Iceberg).

► Tabloul medaliilor de la Soci, dupa probele de miercuri:

1. Germania 6 (aur) 1 (argint) 1 (bronz) 8 (total)
2. Canada 4 4 2 10
3. Norvegia 4 3 5 12
4. Olanda 4 2 4 10
5. SUA 3 1 5 9
6. Elvetia 3 0 1 4
7. Rusia 2 4 3 9
8. Austria 1 4 0 5
9. Slovenia 1 1 2 4
10. Franta 1 0 2 3
11. Belarus 1 0 0 1
Coreea de Sud 1 0 0 1
Polonia 1 0 0 1
Slovacia 1 0 0 1
15. Suedia 0 3 1 4
16. Japonia 0 2 1 3
Cehia 0 2 1 3
18. Italia 0 1 1 2
19. Australia 0 1 0 1
China 0 1 0 1
Finlanda 0 1 0 1
22. Marea Britanie 0 0 1 1
Letonia 0 0 1 1
Ucraina 0 0 1 1

► Kaitlyn Farrington a castigat medalia de aur in proba de snowboard half-pipe de la Jocurile Olimpice de iarna de la Soci. Farrington, in varsta de 24 de ani, a devansat-o pe australianca Torah Bright, campioana olimpica in 2010 la Vancouver. Medalia de bronz i-a revenit unei alte americance, Kelly Clark.

►  Patinatorii rusi Tatiana Volosojar si Maxim Trankov au castigat medalia de aur la perechi. Volosojar si Trankov, care au acumulat 236,86 de puncte, au devenit primii sportivi dublu medaliati cu aur la Soci, dupa ce s-au impus in proba pe echipe cu Rusia. Medalia de argint a fost cucerita o alta pereche rusa, Ksenia Stolbova/Fedor Klimon (218,68 puncte), in timp ce bronzul a revenit cuplului german Aliona Savcenko/Robin Szolkowy (215,78 puncte).

►  Un barbat care a protestat fata de modul in care Rusia si-a construit baza de la SOCI a fost condamnat la 3 ani de inchisoare in Krasnodar pentru ca, in timp ce protesta, a incalcat legea, acesta avand deja o condamnare cu suspendare. Vitishko are 40 de ani, este geolog, si isi va petrece urmatorii trei ani dupa gratii pentru ca a contestat modul in care a fost distrusa natura pentru a ridica baza de la Soci.

► Premiera in istoria Jocurilor Olimpice - sportiva elvetiana Dominique Gisin si slovena Tina Maze au castigat medalia de aur la proba de coborare din concursul de schi alpin.

Gisin si Maze au inregistrat acelasi timp, 1:41.57, locul trei revenind Larei Gut (Elvetia), cu 1:41.67.

Ania Monica Germaine Caill, care reprezinta Romania la Soci, a abandonat in proba de coborare.

► Alexandru Teodorescu si Radu Sovaiala rateaza finala de sanie dublu masculin, care va avea loc astazi, de la 16.15.

ProSport explica motivul: celor doi li s-a stricat sania in timpul probei de debut, iar organizatorii nu i-au lasat sa concureze pe o sanie de rezerva.

Reactia COSR, pe site-ul oficial: "In timpul primei manse de pregatiri din preziua competitiei olimpice, echipajul masculin al Romaniei de sanie dublu, format din Radu Nicolae Sovaiala - pilot si Alexandru Teodorescu - copilot, s-a rasturnat inainte de a incheia cursa, iar sania a fost avariata. In ciuda faptului ca reprezentantii nostri s-au prezentat cu sania de rezerva, directorul competitiei nu a permis inscrierea echipajului Romaniei in intrecerea olimpica programata miercuri. Oficialii au invocat noile masuri de siguranta impuse dupa Jocurile Olimpice de la Vancouver, din 2010, cand, de asemenea inainte de finalul primei curse de acomodare cu pista, georgianul Nodar Kumaritashvili, in varsta de 21 de ani, a zburat in afara spatiului de competitie, accidentul soldandu-se cu moartea sportivului. Echipajul Sovaiala - Teodorescu a fost cooptat in Echipa Olimpica a Romaniei in locul tandemului Paul Ifrim - pilot si Andrei Anghel - copilot, obligat sa se retraga din cauza accidentarii pilotului."

"Din motive care nu tin de noi, vreau sa va spun ca nu vom mai concura in finala de miercuri... Zilele urmatoare va voi explica de ce", a scris Alexandru Teodorescu pe pagina personala de Facebook. Conform ProSport, postarea a fost stearsa dupa 30 de minute.

MARTI

► Sportiva sud-coreeana Lee Sang-Hwa si-a pastrat titlul olimpic la patinaj viteza 500 metri, dupa ce s-a impus la Jocurile Olimpice de la Soci.Lee, 24 de ani si campioana mondiala en-titre, le-a devansat pe rusoaica Olga Fatkulina si olandeza Margot Boer.

► Biatlonista Eva Tofalvi a ocupat locul 26 in proba de urmarire, 10 kilometri, din cadrul Jocurilor Olimpice de la Soci, campioana olimpica devenind sportiva belarusa Daria Domraceva.

Daria Domraceva, locul noua in proba de sprint din urma cu doua zile, a fost cronometrata cu timpul de 29 de minute, 30 de secunde si sapte zecimi.

Pe locul doi s-a clasat norvegianca Tora Berger, care plecase in cursa de pe locul 10, in timp ce pe locul trei a sosit slovena Teja Gregorin, care inregistrase al 15-lea timp la sprint.

Campioana olimpica, slovaca Anastasia Kuzmina a terminat cursa pe locul 6, la 58 de secunde de Domraceva, dupa ce a ratat doua focuri.

Reprezentanta Romaniei, Eva Tofalvi, care inregistrase al 22-lea timp la sprint a terminat cursa pe locul 26, la 2 minute, 44 de secunde si sase zecimi, dupa ce a ratat trei focuri la pozitiile culcat, unul la prima trecere prin poligon si doua la cea de-a doua.

►Dupa Timea Sara, Paul Constantin Pepene si Florin Daniel Pripici au ratat si ei calificarea in sferturile de finala ale probei de schi fond sprint individual.

Pepene a incheiat pe locul 65, cu timpul de trei minute, 51 de secunde si 54 de sutimi, in timp ce Pripici a terminat pe pozitia 68, in trei minute, 52 de secunde si 68 de sutimi.

Cel mai bun timp al calificarilor a fost obtinut de norvegianul Ola Vigen Hattestadt, trei minute, 28 de secunde si 35 de sutimi.

In sferturile de finala ale probei de schi fond sprint individual s-au calificat sportivii clasati pe primele 30 de locuri.

►Canadienii continua sa domine probele de la JO si clasamentul pe medalii, dupa ce au reusit sa obtina inca un aur olimpic.

Dara Howell a castigat, in aceasta dimineata, medalia de aur in proba de slopestyle

In varsta de 19 ani, Howell este prima campioana olimpica din istoria acestui sport in proba feminina.

Sportiva canadiana, care s-a ranit, luni, la nas in camera de hotel, ea explicand ca i-a cazut pe fata un abajur, a terminat proba cu 94,20 puncte.

Medalia de argint a fost cucerita de americanca Devin Logan (85,40 puncte), bronzul revenindu-i canadiencei KimLamarre (85,00 puncte).

►Timea Sara a ratat, in aceasta dimineata, calificarea in finala probei de schi fond sprint individual.

Sara a incheiat calificarile pe locul 49, cu timpul de doua minute, 48 de secunde si 16 sutimi, la 16 secunde si noua sutimi de castigatoarea Maiken Caspersen Falla (Norvegia).

In finala probei de schi fond sprint individual s-au calificat sportivele clasate pe primele 30 de locuri.

► Programul zilei pentru sportivii romani

12.00 - Florin Daniel Pripici, Paul Constantin Pepene - schi fond - sprint individual (Centrul Laura)
14.00 - Timea Sara - schi fond - sprint individual feminin (Centrul Laura)
16.30 - Raluca Nicoleta Stramaturaru - sanie - simplu feminin, finala (Complexul Sanki)
17.00 - Eva Tofalvi - biatlon - 10 km urmarire feminin, finala (Centrul Laura).

LUNI

► Raluca Stramaturaru ocupa locul 31, ultimul, dupa disputarea primelor doua manse ale probei individuale de sanie feminin din cadrul Jocurilor Olimpice de iarna de la Soci,

► Unul dintre cele mai amuzante momente de la Soci a avut loc in acest weekend - Ashley Wagner, reprezentanta a Statelor Unite la patinaj artistic, a avut o prestatie excelenta si se astepta la o nota foarte mare care sa o plaseze pe podium.

Era extrem de entuziasmata cu cateva clipe inainte sa fie anuntat scorul - din pacate pentru ea, judecatorii i-au dat nota 63.10, ceea ce a plasat-o pe locul 4 in concurs!

Pana la urma, Ashley Wagner a zambit ziua urmatoare cand a castigat bronzul alaturi de echipa Statelor Unite

► Olandezul Michel Mulder a castigat proba de 500 de metri din cadrul concursului de patinaj viteza de la Jocurile Olimpice de iarna, la care pe podium a urcat si fratele sau geaman, Ronald Mulder, medaliat cu bronz. Pe locul doi s-a clasat tot un sportiv din Olanda, Jan Smeekens. Michel si Ronald Mulder au devenit a doua pereche de gemeni ce urca pe podium in aceeasi proba individuala la JO de iarna, dupa schiorii americani Phil si Steven Mahre, medaliati cu aur si argint la slalom, in 1984.

► Cornel Puchianu a ocupat locul 47 in proba de biatlon 12,5 kilometri urmarire. Proba a fost castigata de francezul Martin Fourcade. Puchianu a incheiat proba in 38 de minute, 19 secunde si opt zecimi, la patru minute, 31 de secunde si doua zecimi de invingator.

Schioarea Ania Monica Germaine Caill, care reprezinta Romania la Soci, a incheiat pe locul 22 proba de combinata nordica la schi alpin; nemtoaica Maria Hoefl-Riesch a cucerit aurul la aceasta proba

► Patinatoarea rusoaica Olga Graf s-a bucurat atat de tare cand a castigat prima medalie a rusilor la Soci incat a uitat ca nu avea niciun accesoriu pe sub echipamentul de concurs. Ea si-a desfacut fermoarul dupa ce a trecut linia de sosire, insa l-a ridicat rapid cand si-a dat seama ca risca sa ramana cu pieptul gol in fata tuturor. Olga Graf a cucerit medalia de bronz la patinaj viteza, in proba de 3000 de metri, cu un record personal de 4 minute si 3.47 secunde.

"Am uitat complet. Avem costume foarte bune, dar sunt extrem de stramte. Am vrut sa respir si sa scap de el dupa cursa. Din fericire am realizat rapid ce se intampla si m-am incheiat la loc. Chiar ma gandeam ca o sa ajung pe YouTube, dar nu cred ca e atat de rau", a povestit ea dupa cursa.
 


► Ania Monica Germaine Caill a terminat pe locul 34 cursa de coborare din cadrul supercombinatei de schi alpin.

Caill a fost ultima sportiva intrata in cursa si s-a clasat pe ultima pozitie dintre schioarele care au terminat intrecerea.

Ania Monica Germaine Caill a fost cronometrata cu timpul de un minut, 51 de secunde si 91 de sutimi, cu noua secunde si 23 de sutimi mai slab decat castigatoarea coborarii de la subercombinata, americanca Julia Mancuso.

In urma acestui rezultat, Ania Monica Germaine Caill a ratat calificarea in mansa de slalom a supercombinatei de schia alpin, care este programata tot astazi, de la ora 13.00.

► Programul de astazi al sportivilor romani:

09.00 - Ania Monica Germaine Caill - schi alpin - super-combinata, calificari (Centrul Alpin Rosa Hutor)
13.00 - Ania Monica Germaine Caill (daca se califica) - schi alpin - super-combinata, finala (Centrul Alpin Rosa Hutor)
16.30 - Cornel Dumitru Puchianu - biatlon - 12,5 km urmarire masculin, finala (Centrul Laura)
16.45 - Raluca Nicoleta Stramaturaru - sanie - simplu feminin, mansa 1 si 2 (Complexul Sanki)

► Cum arata tabloul medaliilor dupa probele de duminica:

1. Norvegia 2 (aur) 1 (argint) 4 (bronz) 7 (total)
2. Olanda 2 1 1 4
3. SUA 2 0 2 4
4. Canada 1 2 1 4
Rusia 1 2 1 4
6. Austria 1 1 0 2
7. Germania 1 0 0 1
Polonia 1 0 0 1
Slovacia 1 0 0 1
Elvetia 1 0 0 1
11. Suedia 0 2 0 2
12. Italia 0 1 1 2
Cehia 0 1 1 2
14. Finlanda 0 1 0 1
Slovenia 0 1 0 1
16. Marea Britanie 0 0 1 1
Ucraina 0 0 1 1

DUMINICA:

► Iata ca si in 2014 se mai intampla astfel de lucruri - Agentia de turism le-a gresit biletele si in loc sa mearga  in Rusia, la jocurile de iarna, niste canadieni au ajuns la Soci, in ... Italia. Soci e un sat din Toscana, unde canadienii au fost trimisi din greseala de agentia de turism. Au facut haz de necaz. Impreuna cu localnicii, canadienii au organizat jocurile de la Soci, din Italia. E insa o mare problema. Nu e zapada, asa ca s-au dat cu schiurile pe iarba.
  Si noi avem satul Soci. In Iasi exista satul cu 1600 de locuitori de pe vremea lui Stefan cel Mare.


► Rusia a castigat primul titlu olimpic la competitia de la Soci, dupa ce s-a impus, duminica, in proba pe echipe la patinaj artistic, iar Evgheni Plusenko a cucerit a patra sa medalie la Jocurile Olimpice.

Echipa Rusiei a fost formata din Julia Lipnitkaia, Evgheni Plusenko, Ksenia Stolbova, Fedor Klimov, Tatiana Volosojar, Maxim Trankov, Ekaterina Bobrova, Dmitri Soloviev, Elena Ilinih si Nikita Katalapov.

Medalia de argint a fost cucerita de echipa Canada (Kaetlyn Osmond, Patrick Chan, Kevin Reynolds, Meagan Duhamel, Eric Radford, Kirsten Moore-Towers, Dylan Moscovitch, Tessa Virtue, Scott Moir), iar bronzul a revenit echipei Statelor Unite ale Americii (Gracie Gold, Ashley Wagner, Jeremy Abbott, Jason Brown, Marissa Castelli, Simon Shnapir, Meryl Davis, Charlie White).

► Valentin Cretu a ocupat, duminica, locul 29 in proba individuala de sanie de la Jocurile Olimpice de iarna de la Soci, campion olimpic devenind germanul Felix Loch.

► Eva Tofalvi s-a clasat pe locul 22 in proba de sprint 7,5 kilometri din cadrul concursului de biatlon de la Jocurile Olimpice de iarna de la Soci. Tofalvi a terminat proba cu timpul 22:01.5 si s-a calificat pentru proba de urmarire. Pe primul loc s-a clasat Anastasia Kuzmina, campioana si in 2010, din Slovacia, cu timpul 21:06.8.

►  Irene Wust din Olanda a castigat proba de 3.000 de metri la patinaj viteza. Este pentru a treia oara cand sportiva din Olanda cucereste aurul olimpic, dupa Olimpiada din 2006 si cea din 2010, la 1500m.

► Paul Pepene a ocupat locul 48 in proba de schiatlon 15/15 km, la schi fond de la JO de la Soci. Campion olimpic a devenit elvetianul Dario Cologna. Paul Pepene a incheiat proba in 1:13:36.2.

► Jamie Anderson, din SUA, a devenit prima campioana olimpica din istorie la slopestyle, una dintre cele 12 noi discipline din programul JO-2014. Anderson a obtinut 95,25 de puncte pe parcursul de la Roza Hutor. Sportiva americana a fost urmata de finlandeza Enni Rukajarvi (92,50) si de britanica Jenny Jones (87,25).

► Ioan Valeriu Achiriloaie o ocupat locul 46 in proba de coborare din cadrul concursului de schi alpin la Jocurile Olimpice de la Soci, titlul olimpic revenindu-i austriacului Matthias Mayer.

Achiriloaie, care a intrat ultimul in concurs, a incheiat parcursul in 2:17.46.

Mayer (2:06.23) a fost urmat de italianul Christof Innerhofer (2.06.29) si de norvegianul Kjetil Jansrud (2.06.33).

Favoritii probei, norvegianul Aksel Lund Svindal si americanul Bode Miller, s-au clasat pe locurile patru, respectiv opt.

► Aproape jumatate din populatia glubului, 3 miliarde de oameni s-au uitat la ceremonia de deschidere a jocurilor din Rusia. Bine ca n-a fost azi intrecerea de bob la Soci. Un american n-ar fi ajuns la concurs.

"M-am blocat in baie" - a anuntat sportivul american. Fara telefon, n-a avut cum sa sune pe cineva sa-l salveze, asa ca a spart usa. "Antrenamentele m-au ajutat" - se amuza americanul, care inainte sa ajunga in echipa olimpica de bob a Statelor Unite, a practicat fotbalul american.


Valentin Cretu s-a clasat pe locurile 31 si 28, sambata, in primele doua manse ale probei de sanie simplu masculin din cadrul Jocurilor Olimpice de iarna de la Soci, informeaza site-ul oficial al competitiei. Cretu a ocupat locul 31 in prima mansa, cu timpul 53.562, iar in mansa secunda s-a clasat al 28-lea, cu timpul 53.279.

► Un snowboarder din Rusia a avut nevoie de sustinere la Olimpiada asa ca si-a scris numarul de telefon pe casca.

Alexey Sobolev are 22 de ani si le-a rugat pe femeile din Rusia sa il ajute sa scape de emotii. Peste 2000 de mesaje, poze sau videoclipuri a primit rusul, atunci cand i s-a inchis telefonul. CITESTE IN CONTINUARE ARTICOLUL

Iulian Pitea s-a clasat pe locul 45 in calificarile probei de sarituri cu schiurile de la trambulina normala, la Jocurile Olimpice de iarna de la Soci. Pitea a ratat accederea in finala, in care au obtinut calificarea primii 40 de schiori din clasamentul de sambata.

► Cornel Puchianu s-a clasat pe locul 30 in proba masculina de sprint 10 kilometri din cadrul concursului de biatlon de la Jocurile Olimpice de iarna de la Soci. Puchianu a incheiat proba cu timpul 25:50.7.

► Sven Kramer a castigat pentru a doua oara consecutiv titlul olimpic in proba de 5.000 de metri la patinaj viteza.

► Timea Sara a terminat pe locul 60 din 61 de participanti in proba de la schiatlon. Vezi aici programul romanilor la SOCI. Timea a incheiat proba cu timpul de 46 de minute si 43 de secunde, la peste opt minute de locul 1.

► Torta olimpica a fost adusa in arena Fist de jucatoarea de tenis Maria Sarapova. Aceasta i-a inmanat torta atletei Elena Isinbaieva, care i-a dat-o triplului campion olimpic la lupte greco-romane Aleksandr Karelin. Torta a fost preluata apoi de campioana olimpica la gimnastica ritmica in 2004 Alina Kabaieva, de tripla campioana olimpica la patinaj artistic Irina Rodnina si, la final, de triplul campion olimpic la hochei pe gheata Vladislav Tretiak. Acesta din urma a purtat torta pe o distanta de aproape o suta de metri. La finalul parcursului, el si Irina Rodnina au tinut torta impreuna si au aprins flacara olimpica de la stadionul de la Soci. Aprinderea tortei a declansat si un impresionant foc de artificii, moment care a incheiat ceremonia de deschidere a JO.


► Barbatul care a incercat sa deturneze un avion de pasageri turc spre statiunea rusa Soci era in stare de ebrietate si a fost calmat de echipaj, afirma surse din cadrul serviciilor de securitate turce citate de agentia Dogan.

►  Site-ul oficial al competitiei a lansat un concurs de sustinere a echipelor. Rusia are cei mai multi fani, iar pe locul doi este o tara la care nu se astepta nimeni, Mongolia. VOTEAZA AICI ROMANIA

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat deschisa cea de-a XXII-a editie a Jocurilor Olimpice de iarna

Presedintele Comitetului International Olimpic, Thomas Bach. Bach a salutat publicul in limba rusa, dupa care a continuat in engleza, urandu-le tuturor bun venit la editia XXII a JO de iarna si multumindu-le celor implicati in organizarea competitiei. "Nu sunteti doar cei mai buni, sunteti sportivi olimpici. Ne veti inspira. Voi dati viata valorilor olimpice. Sportul olimpic uneste oamenii. Este posibil sa traiti impreuna, fara nicio forma de discriminare, sa dati un exemplu de pace" a mai spus el, adresandu-se sportivilor care vor concura la Soci. Bach le-a multumit si liderilor politici pentru sustinerea sportivilor

► Asta-i imaginea serii la ceremonia de deschidere a JO de la Soci - Prim-ministrul Rusiei, Dmitry Medvedev, a fost surprins in timp ce ... dormea!


► Steagul olimpic implineste 100 de ani in 2014
 

► Fetele de la t.A.T.u. au incalzit atmosfera in tribune. A fost un mash-up intre celebra lor melodie, Nas Na Dagoniat, si We will Rock You de la Queen.
 

 

► Dmitri Cernisenko, presedintele Comitetului de organizare al JO de la Soci, tine un discurs in acest moment: "Voi, atletii, sunteti foarte impresionanti. Rusia e o tara frumoasa. Aceasta Olimpiada e foarte misto, nu? Va multumesc ca va uitati. Si pentru voluntariat. Aceasta parte a fost in principal pentru voluntari" a spus acesta

► O era a inovatiilor a inceput


► Ati prins-o p-asta in timpul ceremoniei? Echipa Austriei a avut mici dificultati :)

Canadienii au avut insa cea mai tare intrare in scena
 

Modifică setările cookies