UEFA Echipa Nationala FRF Razvan Burleanu Romania - Ungaria Nationala

UEFA a luat decizia in cazul incidentelor de la Romania - Ungaria, Burleanu: "Ne-o vor comunica abia vineri". Ce spune seful FRF

Meciul Romania - Ungaria a fost marcat de violente extrem de grave, motiv pentru care UEFA a deschis o ancheta disciplinara in cazul ambelor echipe nationale. Razvan Burleanu, seful FRF, spune ca Forul European a luat deja o decizie in aceasta privinta.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 27 Octombrie 2014, 18:34
Data actualizarii: Luni 27 Octombrie 2014, 18:57

Meciul dintre Romania si Ungaria, disputat pe 11 octombrie si incheiat la egalitate, scor 1-1, a fost marcat de violente extrem de grave, suporterii, atat cei romani cat si cei maghiari, si stewarzii de pe National Arena incaierandu-se si ajungand chiar la agresiuni fizice cu consecinte foarte grave.

Din acest motiv, UEFA a decis sa deschida o ancheta disciplinara in cazul ambelor federatii implicate, urmand sa decida daca Romania si Ungaria vor fi nevoite sa joace fara spectatori sau doar sa plateasca amenzi.

Razvan Burleanu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, a declarat astazi, in cadrul conferintei de presa in care a prezentat noul staff al echipei nationale, ca Forul European a luat deja o decizie in acest caz, insa nu a comunicat-o pana acum.

Burleanu spune ca FRF va afla vineri daca echipa nationala a Romaniei va juca cu sau fara spectatori la meciul cu Irlanda de Nord, de pe 14 noiembrie.

“Vreau sa fac un anunt in privinta unui subiect foarte sensibil in acest moment. UEFA a luat deja o decizie disciplinara in ceea ce ne priveste, care ne va fi comunicata vineri. Vom organiza atunci o conferinta de presa in care vom anunta daca partida se va disputa cu spectatori sau nu”, a spus Burleanu in conferinta de presa de la Casa Fotbalului.

Romania poate scapa, maghiarii au sanse mai mari sa fie suspendati

UEFA a deschis un dosar dupa meciul Romaniei cu Ungaria, in care s-au inregistrat mai multe incidente in tribune. Chiar daca am fost gazde, Romania are sanse mari sa scape "basma-curata", nefiind inclusa la abateri "rasiste".

Romania va fi penalizata pentru incidente in tribune, folosirea de torte si petarde si folosirea de laser, in timp ce ungurii au fost incadrati si la "comportament rasist", pe langa incidente in tribune si folosirea de torte.

Ungurii sunt recidivisti, jucand deja cu tribunele inchise impotriva Romaniei, anul trecut, si pot primi o lovitura dura din partea UEFA. Urmatoarele etape acasa ale ungurilor sunt cu Finlanda, Grecia si Romania, acestia urmand a primi cel mai probabil 2 etape de suspendare!

Modifică setările cookies