UEFA a făcut prezentarea României pentru EURO 2024: "Vor să repete campania eroică din 2000"

EURO 2024 Echipa Nationala UEFA Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 02 Decembrie 2023, 15:03
Data actualizarii: Sambata 02 Decembrie 2023, 15:02

UEFA se pregătește pentru tragerea la sorți de la EURO 2024, care este programată sâmbătă, de la ora 19:00, la Hamburg, LIVE pe PRO TV și VOYO.

UEFA a făcut o scurtă prezentare a tuturor celor 21 de echipe calificate până în prezent, iar în cazul României scrie despre dorința tricolorilor de a egala cea mai bună performanță din istoria sa la un Campionat European.

UEFA a făcut prezentarea României pentru EURO 2024

La ediția din 2000, România obținea 4 puncte din grupa A după remiza contra Germaniei (1-1), eșecul contra Portugaliei (0-1) și victoria împotriva Angliei (3-2). În sferturile de finală, tricolorii erau eliminați de Italia, care învingea cu 2-0 după golurile lui Totti și Inzaghi.

"După ce a ratat calificarea la ultima ediție a Campionatului European, România și-a asigurat calificare la EURO 2024 după o victorie contra Israelului în Ungaria.

România speră că va repeta campania eroică de la EURO 2000, când au ieșit dintr-o grupă din care mai făceau parte Portugalia, Anglia și Germania, iar ulterior au fost eliminați de Italia în sferturi", a scris UEFA.

România își află azi adversarele de la EURO 2024

În urma rezultatelor obţinute în preliminarii, naţionalele participante au fost împărţite în 4 urne valorice. Germania, gazdă, va ocupa prima poziţie în grupa A, în timp ce ultimele 3 echipe care vor obţine biletele pentru EURO, în urma playoff-ului din martie 2024, vor fi în urna a patra.

  • Urna 1: Germania (gazdă), Portugalia, Franţa, Spania, Belgia, Anglia
  • Urna 2: Ungaria, Turcia, ROMÂNIA, Danemarca, Albania, Austria
  • Urna 3: Ţările de Jos, Scoţia, Croaţia, Slovenia, Slovacia, Cehia
  • Urna 4: Italia, Serbia, Elveţia, Câştigătoare Play-off A, Câştigătoare Play-off B, Câştigătoare Play-off C

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!