Nationala

Sfatul pe care Radu Drăgușin l-a primit după debutul la națională! Ce ar trebui să facă tânărul jucător pentru a deveni unul dintre liderii României 

România a pierdut meciul de debut al lui Edward Iordănescu pe banca tehnică a naționalei, 0-1 cu Grecia.

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Sambata 26 Martie 2022, 17:08
Data actualizarii: Sambata 26 Martie 2022, 17:11

Duelul din Ghencea a marcat însă debutul lui Radu Drăgușin (19 ani) la naționala mare de fotbal. Tânărul fundaș care este împrumutat de Juventus la Salernitana, a fost trimis în teren de selecționer în minutul 88 al partidei, bifând astfel primele sale minute de joc pentru prima reprezentativă. 

Dinu Gheorghe i-a oferit un sfat important lui Radu Drăgușin pentru a putea face performanță la națională

Dinu Gheorghe, fost președinte la Rapid, a vorbit despre tânărul fotbalist, oferindu-i un sfat important legat de viitorul său. Fundașul a fost sfătuit să caute să evolueze la o echipă de un nivel mai înalt în Serie A, punctând că ar putea avea realizări importante în fotbal dacă va continua să evolueze în Italia, la un nivel mare. 

  • Radu Drăgușin, debut la națională

Fostul oficial din Liga 1 s-a arătat convins de potențialul lui Drăgușin și de faptul că ar putea deveni o certitudine în fotbal, în cazul în care va avea prestații constante la o echipă de la jumătatea clasamentului din Italia. 

„E bine să le facă pe toate la timpul lor, încet-încet, pentru că el a avut o șansă și chiar dacă a jucat la două echipe, una care se luptă să scape de la retrogradare, Sampdoria, și are ceva șanse, acum Salernitana, care e o echipă deja retrogradată. Faptul că el poate juca la un nivel foarte bun, la nivelul campionatului mă refer, și are adversari de calitate, îl va ajuta foarte mult.

Eu îmi doresc ca anul viitor să se ducă undeva, dacă nu merge la Juventus, la o echipă de mijlocul clasamentului care să și performeze puțin, să îi dea mai multe încredere, mai mult tupeu în joc. Sigur, are calități deosebite.

Dacă ne referim la postul pe care îl joacă, așa cum vorbim despre Tavi Popescu că va fi o certitudine în cel mai scurt timp și un mare talent care va confirma, eu zic că și el la linia de apărare, la cei de 21-22-23 de ani e un lider prin ce calități are, dar eu zic să așteptăm”, a declarat Dinu Gheorghe pentru ProSport.

  • 3.5 milioane de euro este cota lui Radu Drăgușin conform Transfermarkt. 
  • 20 de meciuri a jucat fundașul în acest sezon în Italia. 

VIDEO - Momentul în care Radu Drăgușin a debutat la naționala României 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies