"Să jucăm frumos și să mai stăm 4 ani acasă?". Ce așteptări are Adrian Mihalcea de la meciul Israel - România

Adrian Mihalcea Israel preliminarii euro 2024 Romania Nationala Adrian Mihalcea
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 17 Noiembrie 2023, 12:04
Data actualizarii: Vineri 17 Noiembrie 2023, 12:06

Naționala de fotbal a României este la un pas de a obține calificarea la EURO 2024. 

Israel și România se întânesc sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 21:45, pe stadionul „Pancho” (Felcsút), în penultimul meci din preliminariile Campionatului European 2024.

După remiza dintre Israel și Elveția, adversara tricolorilor păstrează încă șanse de calificare la EURO 2024, în ciuda faptului că România are un avantaj de patru puncte înainte de duelul direct de sâmbătă seară. 

Înaintea ultimelor două partide din grupa preliminară, România se află pe poziția secundă, la egalitate cu Elveția și la patru puncte distanță față de Israel. Obținerea cel puțin a unui punct în confruntarea din Ungaria le-ar aduce tricolorilor calificarea la EURO 2024.

Adrian Mihalcea, optimist pentru șansele de calificare ale României 

Antrenorul de la Universitatea Slobozia este de părere că tricolorii vor reuși să se califice la EURO 2024, explicând că cel mai important este să câștige, în defavoarea unui joc estetic. 

"Nu va fi ușor cu Israelul, cu siguranță nu va fi ușor nici cu Elveția. La cum am văzut echipa națională, ca determinare și rezultate, o văd capabilă să reușească să nu piardă cu Israel. Până la urmă, ce contează este rezultatul.

Așa a fost și până acum. Estetic nu am avut un joc spectaculos, dar am scos rezultate pozitive. Avem jucători care pot duce această luptă, să se sacrifice pe toată durata partidei.

Până la urmă ce ne interesează? Să jucăm frumos și să mai stăm 4 ani acasă, sau să jucăm inestetic, la rezultat, să avem noroc și să mergem la turneul final? Aș alege a doua variantă. Pentru fotbalul românesc, sărăcăcios în exprimare, ar conta foarte mult calificarea la turneul final", a spus Adrian Mihalcea, potrivit gsp.ro.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!