RUPTURA intre Piturca si Radoi: "Nu mi se pare normal sa declare acum asa ceva" Ce a spus selectionerul despre acuzele jucatorului

RUPTURA intre Piturca si Radoi: "Nu mi se pare normal sa declare acum asa ceva" Ce a spus selectionerul despre acuzele jucatorului

Selectionerul nationalei Romaniei, Victor Piturca, i-a dat replica lui Mirel Radoi.

Selectionerul Victor Piturca a reactionat dupa declaratii lui Mirel Radoi.

"Radoi a fost foarte ferm pe pozitie si a spus ca nu mai vine niciodata. Daca isi schimba pozitia, imi dadea telefon sa imi spuna macar buna ziua. Nu a facut asta. Din ce am vorbit cu Oli si cu cei care au fost in Emirate, am inteles ca Radoi nu mai revine la nationala. Nu cred ca ne mai putem baza pe serviciile lui. El a dat declaratii la adresa oficialilor FRF dupa un timp destul de lung si nu este normal acest lucru. Nu am vazut pe nimeni din anturajul nationalei jucand table. Iar daca Nesu a primit acea diurna, cum spune Radoi, asta este in functie de cat a jucat Nesu. De asta am avut eu grija. Nu federalii s-au ocupat de prima, eu m-am ocupat de asta. Nesu a primit ceea ce trebuia sa primeasca", a spus Piturca la Dolce Sport.

Radoi, atac la Federatie

Miercuri, Mirel Radoi a declarat ca s-a retras de la echipa nationala din cauza angajatilor FRF, care primeau prime si diurne mai mari decat jucatorii, iar acestia mergeau in deplasari doar pentru a juca table. "Nu poti sa vii cu prime de calificare pentru Euro 2008, in care Nesu a jucat doua meciuri si a luat 15.000 de euro si sunt oameni in FRF pe care nici nu ii vedeam in deplasari si au luat prima intreaga de 120.000 de euro. Pentru mine, Chivu, Contra, Rat, Marica, Lobont, care castigam bani multi, nu ne uitam la banii aia. Dar erau jucatori care evoluau in Romania si nu castigau atat. Eu am incercat sa vorbesc. Cu timpul, si Chivu va spune aceste lucruri, chiar daca acum nu le spune, pentru ca este un tip mai galant. Nici el nu a plecat doar din punct de vedere fotbalistic. Nu erau lucruri in regula acolo. Hai sa ne uitam la primele si diurnele pe care le aveau. Ei aveau 500 de euro diurna pe zi. De ce? Ca sa joace table? Vedeam jucatori carora chiar le pasa cat era diurna. Pentru noi, care jucam afara, nu era nicio problema, dar pentru ei contau acei bani", a spus Radoi.

Mirel Radoi a afirmat ca nu putea accepta in postura de al doilea capitan al nationalei sa stea la poze pentru reclame, iar angajatii federatiei sa incaseze comisioanele. "Se intamplau anumite lucruri pe care eu, ca vicecapitan, nu le puteam accepta. Nu pot sta la infinit si sa fiu calcat in picioare, nu sunt genul de om care atunci cand primeste o palma intoarce si obrazul celalalt. E vorba si despre ce se intampla in federatie, ce ni se spunea. Mie, daca imi promiti ceva, te tii de cuvant. Nu poti veni cu nu stiu ce contracte de publicitate, noi sa stam ca mascaricii cand vor ei sa faca poze si federatia sa isi ia comisioane", a completat Radoi.

Mirel Radoi lasa de inteles ca jucatorii echipei nationale isi plateau singuri biletele de avion la meciurile din deplasare ale primei reprezentative. "Sper ca Razvan Burleanu sa schimbe aceste lucruri. Ni se spunea ca avem diurna mare, ca jucatorii sarbi vin la nationala si isi platesc singuri biletele de avion. Nu ii puteti cere unui jucator care evolueaza in Romania sa isi plateasca singur biletul, 1.000 de euro, daca jucam un meci la Paris, de exemplu. Pentru mine nu era o problema, dar pentru cei care castigau 3-5.000 de euro lunar, lor li se puteau deconta", a explicat Radoi.

Mirel Radoi s-a retras de la echipa nationala in 2010, dupa ce a evoluat in 67 de meciuri si a marcat doua goluri.

VIDEO PROTVPLUS.RO

„Aerul era irespirabil, am crezut că murim cu uşile închise”. Mărturia unei românce din Atena, devastată de incendii
BRAT
Modifică setările cookies