Nationala

Romania merge la cel mai MARE Euro din istorie. 24 de echipe merg in Franta, Islanda si Albania sunt calificatele surpriza

Romania se califica la Euro dupa 8 ani!

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 11 Octombrie 2015, 20:25
Data actualizarii: Duminica 11 Octombrie 2015, 21:54

Romania a reusit sa se califice la Euro dupa 8 ani. Ultima participare a Romaniei la Euro a fost in 2008, cand in prima echipa a Romaniei jucau Chivu, Mutu, Lobont sau Mirel Radoi!

Europeanul din Franta de anul viitor este primul care are 24 de echipe aliniate la start. Romania a reusit sa se califice direct, dupa ce a terminat pe locul 2 in grupa, dupa Irlanda de Nord si in fata Ungariei, echipa ce ne-a tinut in corzi pana in ultimul meci.

Pana acum, la Euro s-au calificat deja Islanda, Cehia, Belgia, Tara Galilor, Spania, Anglia, Elvetia, Irlanda de Nord, Romania, Austria, Italia, Portugalia si Albania, mai multe echipe asteptand barajul si restul meciurilor din preliminarii, de luni si marti seara, pentru a-si afla soarta.

Surprizele preliminariilor sunt Islanda si Albania, echipe calificate din grupe grele. Islanda s-a calificat din grupa cu Cehia, Turcia, Olanda, Kazahstan si Letonia, Olanda putand fi marea surpriza daca nu ii fura Turciei locul la baraj. Albania a terminat pe 2 in grupa cu Portugalia, Danemarca, Serbia si Armenia, trimitand Danemarca la baraj.

Irlanda de Nord, Islanda si Albania sunt debutante la Euro 2016!

Romania la Euro 2008: Lobont - Contra, Tamas, Goian, Rat - Chivu, Radoi - Nicolita, Cocis, Mutu - Daniel Niculae

Modifică setările cookies