Reactia lui Burleanu, dupa ce a aparut posibilitatea ca Jocurile Olimpice de la Tokyo sa se anuleze! "Sunt increzator ca nationala se va intoarce cu o medalie!"

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost programate pentru 2020, dar au fost anulate pentru anul 2021. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 26 Ianuarie 2021, 17:39
Data actualizarii: Miercuri 27 Ianuarie 2021, 01:41

In 2021, nationala de fotbal participa pentru prima oara dupa 57 de ani la turneul olimpic. Performanta de la Euro 2019, cand nationala lui Radoi a ajuns pana in semifinale, a garantat intrarea pe lista celor 16 echipe calificate.

In urma cu cateva zile, s-a scris ca turneul final nu se va putea desfasura din cauza pandemiei de COVID-19. Ulterior, Premierul Japoniei, Yoshihide Suga, a reactionat si a spus ca Tokyo va organiza Jocurile Olimpice in aceasta vara.

Seful FRF, Razvan Burleanu, a vorbit despre acest subiect si a declarat ca daca turneul final nu va avea loc, Japonia va inregistra pierderi mari financiare. De asemenea, el este increzator ca nationala Romaniai va merge la Olimpiada si ca se va intoarce cu o medalie. 

"In momente de criza, apar intotdeauna asemenea reactii, care cred ca sunt prea intens promovate. Asa a fost si cu Euro 2020, cand s-a vorbit despre mutarea competitiei intr-un singur oras. Eu sunt sigur ca Jocurile Olimpice vor avea loc in Japonia, sunt sigur ca guvernul japonez si CIO vor avea grija ca evenimentul sa aiba loc la timp, ca este si o chestiune de ambitie si japonezii vor da totul pentru a livra evenimentul, care este cel mai important la nivel mondial. Daca aceste Jocuri Olimpice nu se vor organiza, pierderile financiare vor fi mult mai mare pentru Japonia, asa ca eu cred ca vor avea loc pentru a elimina acest impact. 

Este vorba despre o pierdere de cateva miliarde de euro, asa ca sunt increzator ca nationala olimpica va merge la Tokyo si ca se va intoarce cu o medalie", a declarat Burleanu.

Modifică setările cookies