Razvan Burleanu COLTESCU ucl Fotbal extern

Reactia lui Razvan Burleanu dupa scandalul rasist in care a fost implicat Coltescu: "Nu va exista nicio intelegere din partea mea!"

Sebastian Coltescu si brigada condusa de Ovidiu Hategan au fost implicati intr-un scandal rasist in meciul din Champions League PSG-Basaksehirspor.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 09 Decembrie 2020, 17:43
Data actualizarii: Joi 10 Decembrie 2020, 02:07

Razvan Burleanu a declarat ca va lua masuri, daca UEFA dovedeste ca prin cuvintele pe care le-a folosit, Coltescu a dat nastere unui act cu tenta rasista. El a evidentiat ca din afara, cuvintele lui Coltescu nu ar fi fost folosite cu rea intentie. 

FRF va lua o decizie, dupa ce forul european, cel care se ocupa de Champions League, va stabili intr-un raport oficial, daca romanul este vinovat sau daca Basaksehirspor a interpretat gresit. 

"Cuvintele pe care le-am auzit toti nu au ce sa caute in fotbal, cu atat mai mult cu cat arbitrii seteaza standardul pentru respectarea regulilor si a echilibrului pe teren.

Noi, ca Federatie, nu numai ca respectam valorile UEFA in ceea ce priveste incluziunea sociala, antirasismul si stoparea instigarii la ura, dar le si promovam. Avem un amplu program educational in acest sens.

In ultimii patru ani, dupa ce am adoptat Strategia Antidiscriminare a FRF, am dezvoltat peste 10 proiecte de responsabilitate sociala pentru jucatori, antrenori, oficiali.

Asadar, daca se va dovedi ca a fost vorba de rasism, nu va exista nicio intelegere din partea mea. Trebuie sa asteptam insa toate detaliile concrete ale acestui incident pentru a trage concluzii.

Intentia nu pare sa fi fost nicidecum una de a jigni, cred ca e evident. Raportul UEFA ne va clarifica desfasurarea incidentului si masura vinovatiei pentru cei implicati", a declarat Razvan Burleanu, presedintele FRF pentru ProSport.

Modifică setările cookies