Razboiul scrisorilor in fotbalul romanesc: Iordanescu vs. Iorgulescu! Presedintele LPF ii raspunde selectionerului si ii transmite ca a dat peste cap toate competitiile

Anghel Iordanescu Gino Iorgulescu Liga I LPF Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 17 Martie 2016, 16:55
Data actualizarii: Joi 17 Martie 2016, 17:11

La o zi dupa ce selectionerul Anghel Iordanescu i-a transmis prin intermediul unei scrisori deschise sefului LPF ca nu a putut programa meciuri cu Olanda si Anglia din cauza programului stabilit de Liga, Gino Iorgulescu raspunde.

Gino Iorgulescu, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, i-a adresat si el, la randul sau, o scrisoare deschisa selectionerului Anghel Iordanescu.

 

Iorgulescu ii transmite selectionerului ca a dat peste cap programul tuturor competitiilor interne, punand LPF intr-o pozitie ingrata. Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal spune insa ca spera ca zilele in plus castigate de Iordanescu sa ajute echipa nationala.

"Domnule Anghel Iordanescu,

Am citit cu surprindere scrisoarea pe care mi-ati adresat-o ieri prin intermediul site-ului Federatiei Romane de Fotbal si, din pacate, ma vad obligat sa va raspund, pentru ca am constatat ca tot nu ati inteles eforturile pe care Liga Profesionista de Fotbal le-a facut pentru binele fotbalului romanesc si al echipei nationale.

Sper ca sunteti multumit acum, cand intreg calendarul competitional a fost comprimat si pus pe coordonate neobisnuite pentru o competitie profesionista. Nu voi insista asupra faptului ca suporterul de fotbal este primul bulversat si privat de o intrecere asa cum si-o doreste.

Am sacrificat si dorintele fanilor fotbalului romanesc si iata ca avem in premiera finala Cupei Romaniei programata intr-o zi de marti, pe 10 mai, iar finala Cupei Ligii Adeplast, disputata in afara actualului sezon competitional, practic in avanpremiera celui viitor, lucru unic in Europa.

Aceste mutari, facute tocmai pentru a oferi zile mai multe de vacanta echipei nationale, au revoltat deja foarte multa lume, de la la suporteri si pana la jucatori, antrenori, conducatori, sponsori si detinatori de drepturi tv.

Ca presedinte al Ligii Profesioniste, sunt in masura sa va spun ca toate aceste nemultumiri, multe prezente si in spatiul public, vin in primul rand catre forul nostru. Cu atat mai grea a fost decizia luata, impreuna cu conducerea Federatiei Romane, cu cat reactiile celor implicati in ultimele faze ale Cupei Ligii Adeplast si ale Cupei Romaniei au fost de revolta. Sa va mai amintesc faptul ca am putea avea in finala Cupei Ligii Adeplast o echipa, Concordia Chiajna, care la ora jocului sa fie chiar retrogradata, cu alti antrenori si, probabil, si cu alti jucatori?

Dumneavoastra insa v-ati atins scopul, dand peste cap aceste competitii, iar noi nu putem decat sa speram ca timpul pe care l-ati castigat cu atatea sacrificii din partea noastra, Liga, detinatori de drepturi tv, sponsori, cluburi, antrenori, fotbalisti, spectatori, il veti folosi pentru a pregati cat mai bine echipa nationala pentru turneul final al EURO 2016.

Nu vreau sa va distrag atentia de la pregatirea echipei nationale, de aceea consider incheiat dialogul nostru, e vremea ca si dumneavoastra sa treceti la fapte. Sper ca veti reusi sa gasiti si adversari redutabili in programul de pregatire, de ce nu? Stiti si dumneavostra, asa cum stim toti, ca reprezentativele Angliei si Olandei ar fi jucat cu reprezentativa tarii noastre dupa data de 20 mai, cand si acum, si inainte de comprimarea calendarului competitional, Romania ar fi putut onora aceste jocuri.

Asigurandu-va ca Liga Profesionista de Fotbal are incredere in echipa nationala si in antrenorul ei, urandu-va mult succes in Franta, inchei aici orice discutie care v-ar putea perturba linistea.

Gino Iorgulescu

Presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal", se arata in comunicatul lui Gino Iorgulescu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!