Pregateste Burleanu marele soc la nationala? Contra, numarul 1 pentru inlocuirea lui Daum! Dinamo are deja varianta de inlocuitor

Sederea lui Christoph Daum pe banca echipei nationale pare sa fi intrat pe ultima suta de metri. Romania a ratat intr-o proportie destul de mare calificarea la Mondialul din Rusia, iar conducerea FRF cauta noi solutii. Cosmin Contra a devenit varianta numarul 1 pentru federali pentru inlocuirea lui Daum.

Sefii FRF vor discuta din nou situatia selectionerului la inceputul lunii septembrie, dupa ce Romania va juca impotriva Armeniei si Muntenegrului. Daca Daum va fi demis ori va pleca de bunavoie, Contra este inlocuitorul dorit de federali.

Potrivit surselor www.sport.ro, oamenii de la Casa Fotbalului au incredere in abilitatea lui Cosmin Contra de a redresa echipa nationala si sunt increzatori ca il pot convinge pe acesta profitand de argumentul ca Ionut Negoita nu a investit indeajuns de mult la Dinamo, pentru a face o echipa capabila sa se lupte la titlu.

Pe langa Contra, si Mircea Rednic este pe lista lui Razvan Burleanu. De asemenea, pana astazi pe lista conducerii FRF a fost si Razvan Lucescu, insa acesta din urma a fost prezentat de grecii de la PAOK Salonic.

Sursele www.sport.ro mai noteaza ca liderii de la FRF vor un selectioner roman, tanar, dar cu experienta si mai ales cu atitudine, care sa nu rateze EURO 2020, cand Romania poate juca doua meciuri din grupa chiar la Bucuresti si chiar o oprime de finala.

In noul sistem de calificari, Romania va disputa in preliminariile europene 10 meciuri doar in primavara si toamna 2019. Noul selectioner ar debuta in noua competitie UEFA Nations League, care incepe in septembrie 2018. Daca Romania castiga grupa formata din 3 echipe va avea asigurata o sansa in plus pentru EURO - turneu de baraj in martie 2020 cu 2 meciuri cu alte castigatoare de grupe UEFA ations League din niveluri inferioare.

Miriuta, varianta pentru Dinamo

Pe de alta parte, daca schimbarea pe banca nationalei se va produce, Digisport noteaza ca Dinamo are o prima varianta de inlocuitor. Vasile Miriuta, un dinamovist declarat, este dorit de "caini".

De asemenea, o alta varianta se numeste Claudiu Niculescu, actualul antrenor al Voluntariului.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Lung șir de erori în intervenția din Onești. Victimele au murit în chinuri
BRAT

Modifică setările cookies