VIDEO EXCLUSIV "Octavian Popescu e în anticameră". Ce zice Edi Iordănescu despre preferatul lui Becali și ce a schimbat deja

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 09 Februarie 2022, 09:37
Data actualizarii: Miercuri 09 Februarie 2022, 10:00

Edi Iordănescu a fost invitat la Pro X într-o emisiune eveniment. 

Noul selecționer al echipei naționale a semnat un contract valabil până în 2024 și are ca obiectiv calificarea primei reprezentative la Campionatul European din 2024. Pentru îndeplinirea țintei sale și a FRF, tehnicianul în vârstă de 43 de ani ar putea apela și la jucători foarte tineri, talentați. Unul dintre ei este Octavian Popescu. 

Tavi Popescu, în block-start

  • Mihai Stoica a reacționat după ce Octavian Popescu a fost jignit de Florin Prunea

În vârstă de 19 ani, jucătorul de la FCSB deține un arsenal tehnic impresionant și și-a ridicat nivelul de încredere după reușitele din ultimele partide ale roș-albaștrilor. Întrebat de moderatorul Mihai Mironică dacă Popescu se află în aria sa de selecție, Edi Iordănescu a răspuns fără ocolișuri.

"Da, Octavian Popescu e acolo, în această anticameră. Mă interesează viziunea mea și a staff-ului, chiar dacă respect viziunea patronului de la FCSB. Anticamera asta, baza de date B, va fi pentru jucătorii care au un istoric în prezența la echipa națională. De aici vor veni jucători ieșiți din centrul atenției și n-au mai făcut parte din nucleul important, dar de la care mai avem așteptări. Și în același timp, jucători tineri și foarte tineri, care cred că pot face un pas mai rapid către prima reprezentativă, ajutați un pic", a precizat selecționerul, la Ora Exactă în Sport.

Edi Iordănescu, la Ora Exactă în Sport, despre "cifra" de selecție

Tot la emisiunea de la Pro X, marți dimineața, Edi Iordănescu a punctat și ce a făcut până acum, în puținul timp avut la dispoziție.

"Echilibru e cuvântul cel mai potrivit. Îmi doresc să fim foarte realiști. Am început o analiză complexă a tot ce s-a întâmplat, d-aia a fost foarte importantă discuția cu Mirel. Încerc să văd strategia, pe ce linie s-a mers. Fără să fac paralele între munca noastră și ce s-a întâmplat în trecut, vreau să optimizez timpul scurt pe care îl avem. Încercăm să fim cât mai exacți. 

Uite, dau și niște exemple concrete. Una dintre priorități a fost să reevaluăm și să reconstruim baza de data, ceea ce înseamnă jucători care pot intra în atenția noastră. Dacă în ultimul an, undeva la 58-59 de jucători au ajuns la națională, cred că cifra asta va scădea. Avem o bază de date acum principală, A, formată din nucleul din ultima perioadă, jucători considerați exponențiali pentru națională. Și încă o bază de date, B", a mai afirmat Edi Iordănescu.

Programul naționalei României în 2022

  • 25 martie: România - Grecia (amical)
  • 29 martie: Israel - România (amical)
  • 4 iunie: Muntenegru - România (Liga Națiunilor)
  • 7 iunie: Bosnia și Herțegovina - România (Liga Națiunilor)
  • 11 iunie: România - Finlanda (Liga Națiunilor)
  • 14 iunie: România - Muntenegru (Liga Națiunilor)
  • 23 septembrie: Finlanda - România (Liga Națiunilor)
  • 26 septembrie: România - Bosnia și Herțegovina (Liga Națiunilor)
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!