O noua veste MARE pentru Chiriches: e noul capitan si LIDER al nationalei! Omul care l-a descoperit: "A fost un copil intarziat! Plangea cand nu reusea ceva!"

Autor: Sport.ro
Vineri 30 August 2013, 11:15

	O noua veste MARE pentru Chiriches: e noul capitan si LIDER al nationalei! Omul care l-a descoperit: "A fost un copil intarziat! Plangea cand nu reusea ceva!"

► Unic in Romania: “Bataie ca-n filme” cu “Ares” Zambidis! Sambata 20:00, IN DIRECT Sport.ro si Voyo.ro!

Vlad Chiriches traieste un vis! Dupa ce a devenit cel mai scump jucator care pleaca din Romania, fundasul a aflat ca a devenit si noul lider al nationalei. Chiriches devine astfel urmasul lui Chivu, va primi banderola si va avea misiunea dificila de a duce Romania la Rio. Chiriches a fost deja capitan cu Slovacia iar Piturca a fost multumit de cum s-a comportat. Astfel, anunta Adevarul, Vlad Chiriches devine al 90-lea capitan din istoria nationalei!

Chiriches a inceput fotbalul la Scoala "Ardealul", acolo unde a fost descoperit de profesorul Mihai Georgescu, alaturi de jucatori ca Maxim sau Radut.


"Cand l-am selectionat l-am luat pentru postul de mijlocas lateral stanga sau pentru atacant. Avea momente cand lua mingea si serpuia asa printre toti, cum o face si acum. Dupa ce l-am retras fundas a avut niste probleme la lovitul mingii cu interiorul si cu bolta, dar le-a rezolvat. Statea dupa antrenamente si exersa mult. Daca nu-i iesea, plangea.

Vlad a avut calitati fizice frumoase, chiar daca el a fost un copil intarzit la pubertate. La 16 ani avea 1,74 m, apoi pe la 17-18 ani si-a dat drumul si s-a dezvoltat frumos”, si-a amintit Mihai Georgescu, cel care l-a dat pe Chiriches la Benfica, dupa ce a implinit 18 ani.

Chiriches a fost ajutat mult de mama sa in copilarie. "Ea l-a influentat foarte mult pozitiv. Tatal lui era la munca in Italia, iar mama se ocupa de tot. A fost un copil foarte discret, rezervat, cuminte si echilibrat. Nu era cu fetele, Maxim si Radut erau aspiratoaterele grupului, Vlad mai culegea si el dupa ei, dar el era cu fotbalul”, a mai povestit Georgescu in Adevarul.

Chiriches nu a uitat locul din care a pleca, chiar daca Scoala "Ardealul" nu profita de pe urma mutarii sale in Anglia. Conform unei reguli vechi de la FRF, Scoala "Ardealul" trebuia sa incaseze 450.000 de euro de pe urma acestui transfer pentru ca l-a format pe jucator. "Toti baietii ne-au ajutat. In fiecare camera avem un tricou al unui fotbalist plecat de aici. Din pacate de pe urma transferurilor lor n-am profitat si noi. Exista o prevedere conform careia 5 % din suma de transfer trebuia sa revina clubului care a format jucatorul, dar FRF a scos asta din regulament. Am o multumire foarte mare pentru faptul ca Vlad a ajuns la Tottenham, dar si o frustrare adanca pentru ca am fost sariti de la premiere”, a marturisit Mihai Georgescu.

Măsurile autorităților din România împotriva coronavirusului. Avertisment SRI privind situația de la frontieră
BRAT