"N-am inteles nimic pe final! Asta a fost o greseala mare!" Mircea Lucescu vorbeste despre infrangerea Romaniei in Rusia! Gafa facuta de Daum

Mircea Lucescu Cristoph Daum Echipa Nationala Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 16 Noiembrie 2016, 19:46
Data actualizarii: Miercuri 16 Noiembrie 2016, 19:48

Romania a pierdut si amicalul cu Rusia si termina 2016 cu doua infrangeri.

Mircea Lucescu a vorbit despre acest meci si despre greseala pe care Daum a facut-o pe final, la 0-0, cand a decis sa schimbe doi jucatori in ultimele minute, Tiru si Nedelcu debutand la nationala.

"A fost un meci amical, un meci de pregatire pentru o echipa de viitor. Rusia, la fel, e in cautarea unei formule pentru Campionatul Mondial din 2018. intr-un astfel de meci, apar foarte multe greseli, din care, pe viitor se poate invața. Noi am dominat in multe momente, dar n-am avut curaj in atac."

"Eu nu-i cunosc bine pe jucatorii romani din acest moment. N-am ințeles nimic pe final. Cand se poate obține un rezutat bun, in special pentru starea de spirit a echipei, nu se mai fac schimbari in prelungiri. Daca faci schimbari, le faci in atac, nu in aparare. Asta a fost o greseala mare. Un 0-0 in Rusia era un rezultat important. Nici mie nu mi-au convenit cand mi-au venit jucatorii de la lot, m-au luat peste picior."

"Promovarea unui jucator nu se face asa. Pentru ce au fost introdusi pe teren? Doar pentru a ramane in analele fotbalului romanesc ca i-a debutat? Oricum, la asemenea acțiuni, cluburile incearca sa-i convinga pe jucatori sa nu participe la aceste meciuri."

"In general, partidele amicale sunt facute pentru a testa jucatori noi, nu pentru a-i baga tot pe cei vechi. E foarte greu pentru un jucator titular la echipa de club sa joace din 3 in 3 zile. Aici pot fi de ințeles cei care au plecat. Asa s-a intamplat si la mine la echipa cu Mak, a jucat titular intr-un meci oficial al naționalei, apoi l-au trimis la echipa de club."

"Daum a schimbat mentalitatea, disponibilitate si implicarea jucatorilor in meciurile echipei naționale, ceea ce reprezinta un punct foarte mare castigat. La fel de bine este ca disponibilitatea de a promova jucatori tineri exista. Este o diferența foarte mare intre a antrena o echipa de club si a antrena o echipa naționala, dar experiența il poate ajuta pe Daum", a spus Mircea Lucescu la DolceSport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!