Nationala

Motivul pentru care Edi Iordănescu a fost ales în locul lui Boloni: „Loți nu accepta niciodată aceste condiţii”

Edward Iordănescu, noul selecționer al echipei naţionale de fotbal a României. Acesta va avea misiunea de a readuce echipa naţională în elita fotbalului european.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 30 Ianuarie 2022, 13:32
Data actualizarii: Duminica 30 Ianuarie 2022, 13:35

Înainte de a semna cu Edi Iordănescu, Federația a fost la un pas de o înțelegere cu Ladislau Boloni, însă colaborarea a picat din cauza unor neînțelegeri contractuale.

Helmuth Duckadam este de părere că Edi Iordănescu a fost ales în locul lui Boloni, deoarece a acceptat clauze contractuale pe care antrenorul de 68 de ani nu le-ar fi acceptat niciodată.

Duckadam: „Dacă Edi nu accepta, nu mai ajungea la națională 20-30 de ani!”

”(Credeţi că Federaţia nu a vrut să semneze acest contract cu Boloni? A fost aşa, ca un joc de imagine?) Eu cred că şi l-au dorit. La început l-au dorit foarte tare, pe parcurs mai puţin şi în final deloc.

Şi, în momentul în care încă eşti în tratative cu un om, ei au început celelalte trative cu Edi Iordănescu. Sigur, Edi Iordanescu ştiau că o să accepte anumite condiţii pe care Loţi Boloni nu le accepta în nici un caz.

E un antrenor tânăr şi, dacă acum îl refuza pe domnul Burleanu, probabil că nu mai reuşea să ajungă la echipa naţională în 20-30 de ani, poate. Este un antrenor care-şi doreşte foarte mult şi care le acceptă condiţiile”, a declarat Duckadam pentru Telekom Sport.

Naționala, fără antrenor din noiembrie 2021

Echipa naţională a României a rămas fără selecţioner la 14 noiembrie 2021,când antrenorul Mirel Rădoi a anunţat, într-o conferinţă de presă, că nu va mai continua la conducerea primei reprezentative după ratarea calificării la barajul pentru Cupa Mondială din 2022. Rădoi preluase funcţia de selecţioner al României la 26 noiembrie 2019, post rămas vacant după plecarea lui Cosmin Contra.

Conducerea Federaţiei Române de Fotbal încearcă să găsească un antrenor pentru postul de selecţioner al României de la mijlocul lunii noiembrie, după încheierea contractului cu Mirel Rădoi. Până la numirea lui Iordănescu, oficialii FRF i-au mai contactat pe antrenorii Gheorghe Hagi, Răzvan Lucescu, Dan Petrescu şi Ladislau Boloni, dar au fost refuzaţi din diverse motive.

În vârstă de 43 de ani, Edward Iordănescu, fiul fostului selecţioner al României, Anghel Iordănescu, era liber de contract din 14 noiembrie 2021, atunci când s-a despărţit de comun acord de clubul FCSB. El preluase gruparea bucureşteană la 18 august 2021, iar în cele trei luni ale mandatului său a înregistrat în cele 12 partide din Liga I şi Cupa României 8 victorii, 2 egaluri şi 2 înfrângeri.

În cariera sa, Edward Iordănescu a mai antrenat echipele Fortuna Brazi, ASA Târgu Mureş, Pandurii Târgu Jiu, ŢSKA Sofia, Astra Giurgiu, CFR Cluj şi Gaz Metan Mediaş.

Edward Iordănescu are în palmares trei trofee, toate câştigate cu CFR Cluj: 1 titlu (2020-2021) şi 2 Supercupe ale României (2018-2019 şi 2020-2021).

Modifică setările cookies