Motivul incredibil pentru care FRF nu l-a adus pe Boloni la națională: „Mi s-a spus că trebuie să finanțeze Cupa Satelor”

FRF Echipa Nationala Ladislau Boloni Nationala Ladislau Boloni
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 21 Iunie 2022, 13:38
Data actualizarii: Marti 21 Iunie 2022, 13:44

Ladislau Bolonia dezvăluit care a fost principalul motiv pentru care necierile cu FRF pentru preluarea naționalei au căzut.

Antrenorul a dezvăluit că cerut ca salariul său să se apropie de cel pe care l-a avut Daum la națională, însă oferta i-a fost refuzată pe motiv că FRF are nevoie pentru a finanța Cupa Satelor.

„Sunt ferm convins că aş fi făcut anumite lucruri mai rău decât selecţionerul actual. Dar anumite lucruri, sigur le-aş fi făcut altfel. Cred că dacă am fi folosit strategia mea, am fi obţinut alte rezultate.

Eu sunt convins şi acum că dacă Daum a avut 50.000 de euro pe lună, atunci pentru mine ar fi trebuit să dea 60-70.000! Bine, eu ştiam că cer imposibilul, dar voiam să primesc răspunsul la nişte întrebări. De pildă, de ce se poate 50.000 pentru Daum, iar un antrenor român ar trebui să primească nici măcar jumătate?

Printre explicaţii a fost şi aceasta că acum adversarul e puţin mai altfel. Şi aici a venit replica preşedintelui cu Muntenegru (n.r- „Avem grupă ușoară! Și eu, dacă mă dezbrac și iau treningul de antrenor pe mine, tot bat Muntenegru”).

Boloni a cerut un salariu apropiat de cel pe care l-a avut Daum la națională

Dar, de fapt, eu ceream doar să fiu respectat, aşa cum a fost respectat şi Daum. Mai ales că, fără nicio exagerare, cred că am făcut mai mult decât Daum în cariera mea de antrenor. Şi puteam fi mai util pentru echipa naţională decât a fost Daum.

Dar, repet, am pus problema sumei respective, doar pentru a primi nişte răspunsuri. Ulterior, când am avansat în negocierile cu FRF, mi-am scăzut pretențiile financiare la mai mult de jumătate din suma cerută iniţial. 

Și mi s-a dat şi un alt motiv pentru care nu puteam să primesc salariul pe care l-a avut Daum. Mi s-a spus că Federaţia are şi alte obiective acum. Printre care şi finanţarea Cupei Satelor. Iar treaba asta chiar m-a supărat!

E un argument copilăresc să pomeneşti de Cupa Satelor, când vorbeşti cu mine pentru postul de selecţioner”, a spus Ladislau Boloni pentru Adevărul.

Ladislau Boloni a negociat cu conducerea Federaţiei Române de Fotbal preluarea funcţiei de selecţioner al echipei naţionale a României, dar cele două părţi nu au ajuns la un acord. Ulterior, FRF l-a instalat în funcţie pe Edward Iordănescu.

Echipa naţională a României a rămas fără selecţioner la 14 noiembrie 2021,când antrenorul Mirel Rădoi a anunţat, într-o conferinţă de presă, că nu va mai continua la conducerea primei reprezentative după ratarea calificării la barajul pentru Cupa Mondială din 2022. Rădoi preluase funcţia de selecţioner al României la 26 noiembrie 2019, post rămas vacant după plecarea lui Cosmin Contra.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!