Romania EURO 2024 Romania - Elvetia Nationala

Miză uriașă pentru meciul cu Elveția: de ce nu trebuie să pierdem ultimul duel din grupe

România a câștigat meciul din deplasare cu Israel din a noua rundă a preliminariilor EURO 2024, scor 2-1. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Duminica 19 Noiembrie 2023, 00:05
Data actualizarii: Duminica 19 Noiembrie 2023, 01:03

Victoria cu Israel a adus calificarea la EURO după opt ani pentru România, însă dă un boost serios șanselor tricolorilor la turneul final din Germania, mai ales în contextul remizei Elveției cu Kosovo, 1-1.

Ultimul meci din preliminarii este cel cu Elveția de la București, iar un rezultat pozitiv ar fi uriaș pentru echipa lui Edi Iordănescu. Cu un avans de două puncte în fruntea grupei, România va termina pe primul loc dacă nu pierde în meciul de marți.

Motivul pentru care România nu trebuie să piardă cu Elveția 

Iar dacă vor câștiga grupa, tricolorii vor fi în urna a doua la tragerea la sorți de la Hamburg, având avantajul primului loc din preliminarii. Astfel, România ar evita echipe precum Turcia, Danemarca, Ungaria, Albania și Austria, în acest moment, lucrurile putându-se schimba odată cu ultima rundă din grupe. În acest moment, România se află pe locul 11 in clasamentul rezultatelor care dă componența urnelor, beneficiind de statutul de echipă câștigătoare de grupă.

Daca va pierde cu Elveția, implicit căzând pe locul secund în grupă, România va fi în urna a patra la tragerea la sorți, cu o grupă potențială mult mai dificilă.

Bucuria din vestiarul României după calificarea la EURO 2024 (19/11/2023)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!