Nationala

Mircea Lucescu, dorit pe banca României pentru meciurile de baraj: „Ar fi extraordinar”

După ce Mirel Rădoi și-a anunțat demisia din funcția de selecționer. FRF este în căutarea unui nou tehnician. 

Iosif Pintilie
Data publicarii: Joi 14 Octombrie 2021, 23:07
Data actualizarii: Joi 14 Octombrie 2021, 23:24

Una dintre variantele propuse este Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev. Experiența vastă a lui Mircea Lucescu îl recomanda pentru acest post. 

Ioan Ovidiu Sabău este unul dintre susținătorii variantei Lucescu, fiind de părere că valoarea tehnicianului poate fi decisivă în ecuația calificării.

„Ar fi ceva deosebit. Dacă s-ar putea realiza lucrul acesta (venirea lui Lucescu), ar fi extraordinar pentru tot ce înseamnă fotbalul românesc. Chiar dacă ar rata calificarea, n-ar mai conta. Ar scoate maxim. Depinde și ce adversari vom întâlni, pot fi adversari mult mai valoroși și atunci e clar.

Și pe mine m-a surprins, dar probabil că el a simțit că cei din FRF nu mai cred în el și nu-l mai vor, altfel nu-mi explic de ce n-a mai așteptat încă două meciuri. Eu cred că e o ruptură totală între el și Federație, așa înțeleg eu gestul lui. Am văzut că ar fi un joc al declarațiilor, că ar fi un joc psihologic pe care îl face Mirel. O declarație ca să fie dată, din punctul meu de vedere.

S-a vorbit mult de jocul cu Germania, un joc așezat, s-a adaptat exact la valoarea adversarului, a schimbat sistemul, echipa a avut atitudine. Era normal să joci în așezare defensivă, să te aperi, chiar dacă te-a dominat total. Jocul a început să funcționeze, s-a văzut un prim 11 definit, cam aceiași jucători, încep să se cunoască între ei. S-a văzut un progres clar.

Așa ar fi fost normal (n.r - să aștepte până la ultimul meci din grupă), într-o colaborare bună cu cei din Federație, dar se adună dezamăgiri, lipsa de experiență. Nu e ușor să gestionezi astfel de stări, de momente.

Dacă nu băteam Armenia, cred că l-ar fi demis. Înaintea nu m-aș fi așteptat, dar văzând declarația și starea lui, descătușare lui după acest rezultat, mie mi se pare că, dacă nu ar fi câștigat, s-ar fi renunțat la serviciile lui.

Probabil că el n-a mai fost de acord cu unele lucruri, probabil că i s-a cerut ceva ce el n-a vrut să execute. Sunt orgolii de multe ori în joc, ambiții. Poate i-a spus cineva și nu mai poți, te termină afectiv. Te simți trădat, simți că nu mai sunt lângă tine, că îți spun una în față, dar prin spate gândesc total diferit. Sunt lucruri care te afectează, e clar. El n-a avut experiență să gestioneze un astfel de moment, cariera lui e scurtă”, a spus Sabău, la Digisport.

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies