"Mă uitam la televizor. Doar speram!" Nicușor Bancu, reacție sinceră înainte de România - Elveția. EURO 2024 va fi transmis de Pro TV, Pro Arena și VOYO

Meciurile de la Campionatul European din Germania se văd pe Pro TV, Pro Arena și VOYO. 
 

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Luni 20 Noiembrie 2023, 13:49
Data actualizarii: Luni 20 Noiembrie 2023, 14:11

Nicușor Bancu a vorbit cu sinceritate despre performanța tricolorilor și despre așteptările sale de la Campionatul European din Germania. Căpitanul Universității Craiova a spus cu franchețe că nu se aștepta ca vântul carierei să-l poarte la un moment dat spre un turneu final al Campionatului European. 

Fundașul stânga a dezvăluit că ediția din 2016, ultima la care a fost prezentă România, a urmărit-o din fața televizorului. 

  • Nicusor Bancu a primit cel mai frumos cadou! Capitanul Craiovei a devenit tatic in ziua de Craciun!

"Un vis devenit realitate, cred că nu toată lumea se gândea la începutul campaniei, ne bucurăm că am reușit să obținem calificarea înainte de meciul cu Elveția. Venind vorba de motivare, nu cred că există motivație mai mare decât să joci pentru România și să dai totul pe teren, ne dorim să terminăm neînvinși. 

Ne așteptam ca oamenii să iasă în stradă,  România e o țară fanatică, toți iubesc fotbalul, sperăm ca la European să îi facem mândri, pe mulți mai mulți să iasă în stradă 

Cred că Mister (n.r.: Edi Iordănescu) a reușit să facă un grup formidabil aici, am pregătit bine meciurile, fiecare a dat ce a avut mai bun pentru a realiza acest lucru", a declarat Nicușor Bancu, în conferința de presă care a avut loc luni după-amiază. 

Întrebat ce făcea în urmă cu șapte ani, când naționala condusă de Anghel Iordănescu evolua la turneul final, Bancu a răspuns: "Mă uitam la televizor, doar speram să joc la națională, nu mă gândeam că aș putea să joc vreodată la un turneu final". 

  • 31 de ani are Nicușor Bancu 
  • 31 de selecții a strâns la națională Nicușor Bancu 
  • Două goluri a marcat pentru prima reprezentativă fundașul stânga

România, lider în grupă

Victoria din Ungaria a trimis România pe locul 1 în Grupa I. Tricolorii au ajuns la 19 puncte, cu o etapă înainte de final. Elveția a comis un nou pas greșit, a remizat în duelul cu Kosovo, scor 1-1.

În ultima etapă, tricolorii vor primi vizita Elveției, la București. Partida va avea loc marți, pe Arena Națională, de la ora 21:45. Meciul se va juca cu casa închisă! 

Clasament Grupa I

România - 19 pct

Elveția - 17 pct

Israel - 12 pct

Kosovo - 11 pct

Belarus - 9 pct

Andorra - 2 pct

Ultimul turneu final la care România a participat a fost EURO 2016, competiție care s-a desfășurat în Franța.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!