Echipa Nationala FIFA nationala Israelului preliminarii euro 2024 UEFA Nationala

NEWS ALERT Lovitură pentru ”tricolori”! Ce se întâmplă cu fotbaliștii din Israel legitimați la cluburi din străinătate. Anunțul FIFA înaintea partidei cu România

Evenimentele tragice din Israel au determinat UEFA să amâne mai multe meciuri pe care naționalele acestui stat le aveau programate în luna octombrie.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 24 Octombrie 2023, 13:10
Data actualizarii: Marti 24 Octombrie 2023, 13:14

În urma unei hotărâri a Consiliului FIFA, s-au decis următoarele:

* Meciul Kosovo – Israel din preliminariile EURO 2024, programat inițial în 15 octombrie 2023, se va juca în 12 noiembrie 2023.

* Meciul Kazahstan – Israel din UEFA Women’s Nations League, programat inițial în 26 octombrie 2023, se va juca în 23 noiembrie 2023.

* Meciul Israel – Kazahstan din UEFA Women’s Nations League, programat inițial în 31 octombrie, se va juca în 26 noiembrie 2023.

Decizia FIFA, luată la solicitarea UEFA

* La solicitarea UEFA, FIFA a aprobat o excepție a Regulamentului privind statutul și transferul jucătorilor de fotbal în legătură cu obligativitatea cluburilor de a elibera jucătorii pentru aceste meciuri reprogramate în afara ferestrelor internaționale FIFA. Obligativitatea se aplică pentru cel mult un jucător al unui club care nu este afiliat uneia dintre asociațiile naționale implicate în respectivele jocuri și este valabilă doar începând cu două zile înaintea disputării partidelor.

Naționala Israelului se află în grupa I a preliminariilor EURO 2024, în care evoluează și reprezentativa României. Meciul Israel – Elveția fusese deja reprogramat de UEFA în 15 noiembrie 2023.

Info și foto: FRF

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!