Nationala

În sfârșit, au "trecut" clasa! Ce a remarcat Panduru după România - Armenia 1-0 + observația despre golul surpriză 

România s-a impus în fața Armeniei, scor 1-0, în direct pe PRO TV și VOYO.ro, într-o partidă din Grupa J a preliminariilor pentru CM 2022. 

Iosif Pintilie
Data publicarii: Marti 12 Octombrie 2021, 14:14
Data actualizarii: Marti 12 Octombrie 2021, 14:19

România a reușit să se impună în fața Armeniei și, după ce a obținut 10 puncte în ultima lună, a ajuns pe locul doi în grupa preliminară. În acest moment, România devine favorită pentru locul doi în grupă.

Evoluțiile consistente ale naționalei au avut la bază tacticile bine gândite ale lui Mirel Rădoi. Evoluția selecționerului României este vizibilă, acesta impresionând d ela meci la meci. Și Basarab Panduru a fost încântat de tactica lui Rădoi.

Panduru și "estetica" României 

"Îmi place rezultatul, cel mai mult. Îmi plac anumite momente din joc, de după minutul 25 din prima repriză. Primele 25 de minute au părut de meci amical, nici nu ştiam la ce să mă aştept. 

Surprinzător a venit golul, pentru că a fost marcat de Mitriţă. Am controlat prima repriză, am avut câteva momente bune şi în repriza a doua. N-am avut emoţii, poate la sfârşit.

Cred că Mirel Rădoi a gestionat bine schimbările. Era de ţinut de rezultat, nu mai era de jucat. Noi ne întoarcem la ce vorbeam. I-au trebuit trei ani şi jumătate, de când colaborează cu FRF, cu tot ce s-a întâmplat la tineret, la echipa mare de un an, să înţeleagă că trebuie să joci cu cap în momentele importante. 

O perioadă a crezut că trebuie să le dai 3-0, el a crezut că în minutele de prelungire să le mai dai două goluri. Lasă-le! Dacă n-ai jucat 85 de minute, nu mai joci. Luna asta şi cea trecută a fost un alt Mirel Rădoi, mai ancorat în postul de selecţioner", a declarat fostul fotbalist al naţionalei României la Telekom Sport

Afirmațiile au fost făcute de fostul mare jucător al Stelei și al Benficăi Lisabona înainte ca Rădoi să anunțe că va pleca de pe banca naționalei după meciurile din luna noiembrie. 

Scenariile de calificare

6 puncte: Ne calificăm indiferent de rezultate.

4 puncte: Macedonia de Nord și Armenia nu obțin mai multe puncte decât România.

3 puncte: Macedonia de Nord și Armenia obțin maxim trei puncte sau obțin patru puncte, iar România are nevoie de golaveraj pozitiv.

2 puncte: Macedonia de Nord și Armenia obțin maxim două puncte sau obțin trei puncte, iar România are nevoie de golaveraj pozitiv

1 punct: Macedonia de Nord și Armenia fac egal în meciul direct și pierd meciul rămas, iar România are golaveraj superior.

0 puncte: Nu ne putem califica, deoarece Macedonia de Nord are deja un golaveraj pozitiv.

Programul etapelor:

România - Islanda

Armenia - Macedonia de Nord

Germania - Liechtenstein 

 

Armenia - Germania

Liechtenstein - România 

Macedonia de Nord - Islanda

Clasamentul grupei:

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies