VIDEO Ilie Năstase are un mesaj pentru tricolori după calificarea obținută la EURO 2024

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 30 Noiembrie 2023, 16:12
Data actualizarii: Joi 30 Noiembrie 2023, 16:11

Naționala României a obținut calificarea la Campionatul European din 2024, găzduit de Germania, care va fi transmis de PRO TV, Pro Arena și VOYO începând cu vara viitoare.

Selecționata lui Edward Iordănescu a terminat pe prima poziție în Grupa I a preliminariilor EURO 2024, după ce în ultima rundă a învins-o pe Elveția, "acasă", pe Arena Națională, în fața a peste 50 de mii de suporteri, cu 1-0.

Ilie Năstase are un mesaj pentru tricolori după calificarea obținută la EURO 2024

Prezent la aniversarea de 10 ani a expoziției de mașini a lui Ion Țiriac, Ilie Năstase, fost mare tenismen român, a vorbit despre calificarea României și a subliniat că înseamnă mult pentru fotbalul românesc o astfel de performanță.

De asemenea, Ilie Năstase a evidențiat că nu își dorește o anume adversară în grupă, ci doar ca tricolorii să joace bine și să încânte publicul la Campionatul European din 2024.

"Înseamnă mult că nu ne-am mai calificat de mult timp. Calificarea asta dă speranțe și celor mai tineri care sunt în spate și așa mai departe. 

(n.r. Vă doriți o anume adversară în grupa României?) Nu, nu. Să jucăm bine, trebuie să facem asta cu oricine am pica și chiar dacă pierdem, să jucăm frumos", a spus Ilie Năstase.

România - Elveția 1-0

După o primă repriză modestă, fără ocazii prea mari pe spațiul celor două porți, tricolorii au început partea a doua în forță și au animat jocul de pe Arena Națională. Pe traseul Florinel Coman - Nicolae Stanciu - Olimpiu Moruțan - Denis Alibec s-a format unicul gol al meciului din a 10-a etapă din actuala campanie a preliminariilor EURO 2024.

Atacantul reprezentativei a îndeplinit o simplă formalitate după ce Olimpiu Moruțan i-a recentrat în fața porții, trecându-și, astfel, în CV a cincea reușită la națională. În consecință, România a terminat pe primul loc Grupa I cu 22 de puncte și neînvinsă. Selecționata lui Edward Iordănescu a înregistrat șase victorii și patru remize.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!