Goian s-a apucat de fotbal pentru a scapa de saracie!

Autor: Sport.ro
Luni 15 Octombrie 2007, 12:00
GOIAN: "DE CAND M-AM APUCAT DE FOTBAL AM VISAT SA AJUNG LA UN TURNEU FINAL"

"A fost cel mai important gol din cariera mea", a spus fundasul Stelei, Dorin Goian, omul care a adus Romania la un pas mai aproape de o calificare istorica la EURO 2008. In varsta de 27 de ani, "Goe", cum este poreclit de prieteni, s-a nascut intr-o familie numeroasa. Cei 4 frati, toti fotbalisti, mai au trei surori: Veronica (40 de ani), Iuliana (38 de ani) si Marioara (34 de ani). Vasile Goian, tatal fotbalistului, este pensionar de 8 ani, de cand i-a murit sotia, Elisabeta.

Familia Goian este singura familie cu patru frati care evolueaza sau au evoluat in Liga I.


Liviu Goian (42 de ani) - a debutat in Divizia A la 23 august 1987, in meciul CSM Suceava - FCM Brasov 3-1. A mai jucat la Luceafarul Bucuresti, FC Bacau si Debrecen, adunand 54 de prezente in primul esalon. Considerat 'creierul' familiei, Liviu a fost multa vreme impresarul lui Dorin si al lui Lucian, negociindu-le transferurile. Acum e om de afaceri.

Gigi Goian (30 de ani) - a debutat in Divizia A la 25 aprilie 1998, cu Foresta Falticeni, intr-un meci pierdut de moldoveni acasa, 0-1 cu Universitatea Craiova. A jucat in prima liga 23 de meciuri, toate numai la Foresta. Este stabilit in SUA, la Marryland, unde mai joaca din cand in cand la o echipa de amatori. La un moment dat a fost coleg de echipa cu Dorin, la Foresta.

Lucian Goian (24 de ani) - a debutat in Divizia A la 13 martie 2004, inscriind singurul gol al Ceahlaului in meciul pierdut de echipa sa cu 5-1, la Ploiesti, cu Petrolul. A mai evoluat la Dinamo, apoi Ceahlaul si iar Dinamo. In prima liga a strans 99 meciuri si a marcat 3 goluri.


Dorin a inceput fotbalul la varsta de 6 ani si jumatate, la CSM Suceava. Foarte ambitios, el si-a dorit o cariera in fotbal si pentru asta muncea zilnic. El a visat ca mingea ii poate aduce un trai mai bun, si ii poate scapa familia de situatia financiara precara in care se afla. Visul lui a inceput sa se contureze la vasta de 17 ani, cand a plecat de acasa, pentru a urma o cariera de fotbalist profesionist.


"La 17 ani am debutat in Divizia B, la Foresta Falticeni. Eram cel mai bucuros de pe pamant. Dar era numai inceputul. Pentru ca stau departe de cei dragi de multi ani, iar acest lucru se va intampla si de acum incolo. Sunt in Bucuresti, la peste 500 de kilometri de Suceava. Oricum, suntem o familie fericita. Toti suntem realizati, iar tata e mandru de noi", a povestit Goian in Libertatea.

Inca din copilarie, fundasul Stelei isi dorea sa ajunga la un turneu final. Visul lui este in proportii de 85% realizat, dupa reusita de sambata cu Olanda. "Visez la acest lucru de cand m-am apucat de fotbal', a spus Goian/

Toata Romania vede Romania! Norvegia - Romania, vineri, 7 iunie, 21:45, in direct la PRO TV! Malta - Romania, luni, 10 iunie, 21:45, in direct la PRO TV!

Legile adoptate de Parlamentul European care au schimbat definitiv viața cetățenilor UE
BRAT