Giovanni Becali recunoaște: „Cu Anghel Iordănescu și cu Pițurcă făceam eu naționala! Doi catâri!” Dezvăluirile fostului agent

giovanni becali Anghel Iordanescu Victor Piturca Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 02 Mai 2022, 09:58
Data actualizarii: Luni 02 Mai 2022, 10:02

Giovanni Becali (69 ani) a fost unul dintre cei mai importanți agenți ai României. 

Deși nu mai profesează, Giovanni Becali continuă să aibă o influență importantă în lumea transferurilor, reușind să intermedieze mutări importante cu ajutorul firmei sale, datorită relațiilor pe care le are în lumea fotbalului. Recent, fostul impresar a povestit mai multe întâmplări din perioada în care Anghel Iordănescu și Victor Pițurcă au fost selecționerii naționalei României. 

Giovanni Becali, despre cum le cerea selecționerilor să folosească anumiți jucători: „Am adus doi oameni de la Valladollid să-l ia pe Doboș. Era rezervă: 'Băi, Puiule, joacă-l, bă, bagă-l, ce dracu?!'”

Giovanni Becali a recunoscut că le spunea selecționerilor ce jucători să utilizeze la echipa națională, astfel încât aceștia să fie analizați de scouterii străini pe care îi aducea la meciuri, pentru a prinde un transfer important. Fostul agent a dezvăluit însă că nu îi ieșeau mereu lucrurile așa cum își dorea, principalul motiv fiind încăpățânarea celor doi tehnicieni, care nu doreau să îi facă pe plac. 

Mai mult, în spirit de glumă, Giovanni Becali i-a numit atât pe Anghel Iordănescu, cât și pe Victor Pițurcă „doi catâri”. 

„Anghel Iordănescu e un catâr ce n-ai pomenit, cu ghilimelele de rigoare. Da, cu el şi cu Piţurcă făceam eu echipa naţională. Doi catâri. Bă, frate, eu am adus odată oameni de la Valladollid să-l ia pe Doboş.

Era rezervă la naţională, înainte de Mexic, erau la Lebăda: 'Băi, Puiule, joacă-l, bă, bagă-l, ce dracu?!'. Era amical cu Moldova, în Ghencea. Au venit oamenii, au stat două zile, l-a băgat pe Doboş în minutul 90, deci două minune l-a băgat la sfârşit.

Se uitau oamenii ăia la mine. Zic: 'Bă, de ce nu mi-ai spus?'. Şi cu Țiţi Dumitriu de faţă.

Lui Piţurcă, dacă nu îi spuneam să-l bage pe Luţu, nu-l mai băga. Sau pe Contra. Că era toată echipa mea aia a lui Piţurcă, de la tineret. El nu-l băga! Deci toată echipa era a mea! Mie-mi spui de catârii ăştia?”, a declarat Giovanni Becali la Digi Sport

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!