FRF vrea sa faca un Centru Olimpic de Pregatire pentru fotbal feminin la Cluj. Cine se ocupa de proiect

FRF vrea sa faca un Centru Olimpic de Pregatire pentru fotbal feminin la Cluj. Cine se ocupa de proiect

FRF mai face un pas pentru dezvoltarea fotbalului feminin.

Comitetul Executiv al FRF a decis ca "mandateaza cu unanimitate de voturi pe domnul Alin Cioban sa reprezinte FRF in demersurile cu autoritatile locale din Cluj si cu COSR in vederea infiintarii Centrului Olimpic de Pregatire pentru Fotbal feminin".

Alin Cioban are 50 de ani, s-a nascut la Jibou (jud. Salaj), a urmat cursurile Facultatii de Chimie din cadrul Universitatii "Gheorghe Asachi" din Iasi, iar dupa absolvire s-a stabilit in Cluj, unde a lucrat la Centrul de Pregatire si Protectie Civila si pentru producatorul de medicamente Terapia. In anul 2010, s-a aflat printre membrii fondatori ai clubului Olimpia Cluj, care a devenit intre timp cea mai de succes echipa din fotbalul feminin romanesc, campiona Romaniei in ultimele 8 sezoane ale Ligii 1 feminine. Salajeanul este presedinte executiv al FCU Olimpia Cluj, reprezentant al cluburilor de fotbal feminin in Comitetul Executiv al FRF, presedintele Comisiei Centrale pentru fotbal feminin si delegat UEFA pentru organizarea partidelor de fotbal international.

"Pana in 2020 ne vom axa pe dezvoltarea calitativa"

"Daca timp de 4 ani de zile ne-am dorit cresterea cantitativa din punct de vedere al fotbalului feminin, in special a numarului de jucatoare si implicit al cluburilor de fotbal feminin, pana in 2020 ne vom axa pe dezvoltarea calitativa al acestui sport. Acest efort va trebui cuantificat in viitor in actiuni ale generatiilor de fete nascute in anii 2003-2004 si mai mici. Este un proiect nou, lansat acum doi ani si care implica aducerea la Cluj a 24 de jucatoare din toata tara, intr-un parteneriat cu Scoala Iuliu Hatieganu (n.r. - Scoala Generala Iuliu Hatieganu din cartierul Manastur al municipiului Cluj-Napoca), dar si cu centre de fotbal din Sighet, Hunedoara, Arad si Bucuresti. Vrem sa facem cu aceste fete o generatie ce va lupta de la egal la egal cu PSG sau Lyon. Acest decalaj de timp va putea fi depasit in urmatorii ani, iar generatiile care vin vor confirma ca Romania devine o forta de necontestat in lumea fotbalului feminin", spunea Cioban in trecut.

Cioban, implicat intr-o controversa in urma cu un an

In martie 2018, Gsp scria ca "doua foste jucatoare ale Olimpiei, internationalele Lidia Havristiuc si Alexandra Lunca, sustin ca presedintele Alin Cioban le-ar fi manipulat contractele, sub protectia FRF, pentru a incerca sa le blocheze transferurile in Germania si Austria", la echipa de Liga a 4-a germana FC Augsburg, respectiv campioana St. Polten. Cele doua sportive au povestit ca au cerut "cartea verde" pentru a evolua in strainatate, dar ca clubul ardelean ar fi prezentat la FRF, in prima faza, contracte care nu ar fi fost legale si nu ar fi purtat semnatura jucatoarelor. In final, dupa interventia AFAN si a FRF, clubul clujean ar fi renuntat la pretentiile financiare pentru a acorda dezlegarile.

Toata Romania vede Romania! Norvegia - Romania, vineri, 7 iunie, 21:45, in direct la PRO TV! Malta - Romania, luni, 10 iunie, 21:45, in direct la PRO TV!FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

PROMO
Victoria Răileanu și Adrian Pov #yeslavot

00:34
LA MARUTA
Este transformată! Iulia Vântur a revenit în Romania și are un nou look
Iulia: "Nu am crezut ca-mi voi face vreodata tatuaje"

18:18
LA MARUTA
Loredana a scăpat de toate păcatele, într-un loc sfant
Cum a reușit artista să se purifice in totalitate

13:21
LA MARUTA
Chef Hadad gătește cu ce găsește la Ioana Filimon

05:49
LA MARUTA
Maruță întâlnește vedetele pe covorul rosu. Ce spune Iulia Albu despre ținutele lor

08:04
PROMO
Andrei Aradits și Radu Constantin #yeslavot

01:09
VORBESTE LUMEA
Nicole Cherry, dezvăluiri despre relația cu iubitul său
Nicole Cherry:"Pe Florin îl cunosc de trei ani, am fost întâi prieteni"

15:44
VORBESTE LUMEA
Alexandra Stan s-a despărțit de iubitul ei. Ce spune cântăreața despre perioada prin care a trecut
Alexandra Stan:"A fost o despărțire amiabilă"

03:52
VORBESTE LUMEA
Dana Săvuică, despre piesele vestimentare care sunt necesare în garderobă
Dana Săvuică:"Sacoul este un element vestimentar versatil"

04:27
VORBESTE LUMEA
Ianțu, jurnal de călătorie
Virgil Ianțu:"Lucrez la o carte nouă"

10:55
E.U. YES LA VOT. Legea europeană care va elimina dublul standard: ”Un brand, acelaşi produs”
BRAT