Nationala

Feroezii vor sa fie FEROCE cu Romania, la Torshavn e interes maxim pentru meciul de maine: 10% din populatia insulei va fi pe stadion :)

Romania se bate pentru calificarea la EURO 2016, primul turneu final la care poate merge dupa 8 ani de zile, cu Insulele Feroe. Echipa nationala are nevoie de 3 puncte pentru a fi sigura de prezenta la europeanul de anul viitor. Insulele Feroe - Romania e duminica, de la 19:00.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 10 Octombrie 2015, 08:29
Data actualizarii: Sambata 10 Octombrie 2015, 08:40

Romania a ajuns sa depinda de un meci cu Insulele Feroe pentru calificarea la un turneu final. Echipa nationala este obligata sa castige la Torshavn pentru a putea fi sigura de prezenta la EURO 2016.

Dupa un joc dezamagitor cu Finlanda, salvat in minutul 90+2, Romania trebuie sa ii invinga pe "pescarii" feroezi, cei care au dat o dubla lovitura in aceasta campanie de calificari, invingand Grecia atat pe teren propriu, cat si in deplasare.

Pentru meciul de duminica, interesul este unul maxim. Feroezii au epuizat inca de acum 4-5 luni biletele si se asteapta ca micuta arena din Torshavn sa fie plina la ora jocului.

Sorin Anghel, fotbalist roman care activeaza in Feroe, a explicat si el cum traiesc feroezii fotbalul, dar si de ce va fi greu pentru Torje & Co pe terenul de la Torshavn.

"Sunt mai multe detalii care vor conta si care sunt de partea celor din Feroe. Terenul este mai mic decat Arena Nationala, se va juca pe sintetic, tribunele sunt foarte aproape. Stadionul are o capacitate de 5.000 de locuri, iar bilete s-au epuizat de acum patru-cinci luni.

De obicei, ei pun biletele in vanzare cu trei luni inainte. In momentul in care lumea a vazut ca nationala are rezultate, ca bate Grecia, s-a mobilizat.

Ar mai fi si faptul ca e un teren greu, iarba e destul de inalta pe arena de la Torshavn", a spus Sorin Anghel.

Sorin Anghel joaca in campionatul Insulelor Feroe de 7 ani, dupa ce in tara a fost legitimat la CSM Ramnicu Valcea. Acesta a fost desemnat cel mai bun strain din campionatul feroez si spune ca Federatia de acolo i-a propus sa joace si la nationala.

Romania va avea circa 80 de suporteri pe arena din Torshavn.

Modifică setările cookies