Federația din Kosovo kosovo România - Kosovo UEFA Nationala

Federația din Kosovo, nemulțumită de sancțiunea primită de România și face anunțul: „Cerem cea mai mare pedeapsă posibilă!” 

Federația Română de Fotbal a fost amendată cu 50.000 de euro de către UEFA după scandalul de la România - Kosovo, scor 2-0. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Miercuri 20 Septembrie 2023, 20:40
Data actualizarii: Miercuri 20 Septembrie 2023, 20:41

Comisia de Disciplină UEFA a decis ca FRF să fie amendată cu 50.000 de euro, iar meciul România - Andorra de pe teren propriu să se joace fără spectatori, exceptând doar copiii sub 14 ani, care vor avea intrarea gratuită la meci. Anunțul UEFA nu a fost deloc pe placul kosovarilor, care au reacționat imediat. 

Federația din Kosovo cere măsură drastice împotriva FRF 

Federația din Kosovo a postat un comunicat prin care își arăta nemulțumirea față de sancțiunea primită de România în legătură cu scandalul de pe Arena Națională, când meciul a fost întrerupt în minutul 17, timp de aproximativ 50 de minute, după ce ultrașii din „Uniți sub tricolor” au strigat și au afișat banner-ul pe care scria „Kosovo e Serbia”. 

Kosovarii anunță că vor continua demersul de a face plângere împotriva României, dorind sancțiuni drastice, astfel încât UEFA să ofere un exemplu. 

„Federația de Kosovară de Fotbal își exprimă nemulțumirea față de decizia Comisiei de Disciplină a UEFA de a pedepsi Federația Română de Fotbal cu 50.000 de euro și un meci fără spectatori. 

Ne vom continua cursul legal și vom face plângere la autoritățile UEFA competente, cerând ca pedeapsa împotriva Federației Române de Fotbal să fie cea mai mare posibilă, nu doar financiar, ci și în alte modalități, pentru a servi drept exemplu că UEFA nu va tolera sub nicio formă astfel de insulte rasiste împotriva unei memebre a Federației și împotriva unei țări recunoscute internațional. 

Federația cere UEFA, prin intermediul pedepselor împotriva Federației Române, astfel încât fiecărei Federații, fiecărui grup de fani sau oricărui alt grup, să le fie clar că statul Kosovo, echipa națională Kosovo și Federația Kosovară de Fotbal, trebuie tratate cu respect, așa cum se întâmplă cu oricare altă țară, echipă națională, sau oricare altă Federație Europeană care este membră UEFA”, se arată în comunicat conform Telegrafi

Decizia luată de UEFA 

„Comisia de Disciplină a judecat astăzi cazul deschis ca urmare a incidentelor de la meciul România – Kosovo 2-0, disputat pe 12 septembrie.

UEFA a decis să amendeze Federația Română de Fotbal cu 52.000 de euro, iar următorul meci organizat pe teren propriu se va disputa în spatele ușilor închise.

Capetele de acuzare au fost:

  • Afișarea și scandarea de mesaje politice
  • Comportament rasist al suporterilor
  • Aprinderea de torțe
  • Aruncarea de obiecte pe teren
  • Blocarea zonelor de acces public

Astfel, în urma sancțiunii dictate de UEFA, partida România – Andorra, programata pe 15 octombrie, de la ora 21:45, se va desfășura fără spectatori. Cu toate acestea, FRF a decis să permită accesul GRATUIT al copiilor sub 14 ani, organizați în grupuri, de la unități de învățământ preșcolar și școlar, școli de fotbal, grupe de juniori ale cluburilor de fotbal, doar cu câte un însoțitor la fiecare grup de 10 copii. Procedura completă de înscriere va fi anunțată în zilele viitoare.

Federația Română de Fotbal respinge comportamentul iresponsabil al grupului de spectatori de la peluza Sud care a dus la întreruperea meciului cu Kosovo și reiterează principiul după care este guvernat fotbalul în România, și anume neamestecul politicului în actul sportiv. De asemenea, FRF condamnă cu fermitate mesajele provocatoare de natură politică, ideologică, religioasă sau insultătoare, acestea fiind categoric interzise pe stadioane. Totodată, așteptăm cu interes de la organele abilitate rezultatele cercetării legale în funcție de faptele comise de spectatorii care au determinat întreruperea meciului cu Kosovo”, se arată în comunicatul FRF. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!