EXCLUSIV | Florin Prunea, pesimist dupa ce a aflat grupa de calificare a Romaniei: "Nu am avut sansa!" Ce adversare ar fi preferat fostul international

Florin Prunea a analizat la Ora Exacta in Sport sansele de calificare ale nationalei Romaniei la Campionatul Mondial din 2022.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 08 Decembrie 2020, 12:29
Data actualizarii: Marti 08 Decembrie 2020, 12:43

Fostul international a apreciat ca 'tricolorii' se vor lupa pentru pozitia secunda cu Islanda si Macedonia de Nord. De asemenea, Prunea a atras atentia asupra faptului ca baietii lui Radoi nu vor avea partide usoare contra Armeniei si Liechtensteinului.

"O grupa dificila, nu ma asteptam. Noi avem sansele noastre pentru pozitia a doua. Ne luptam cu Islanda si Macedonia de Nord. Si Armenia si Liechtenstein sunt periculoase. Nu am avut sansa din pacate.

Armenia si Liechtenstein sunt echipe care pot pune oricand probleme. Deplasarea in Armenia se face in conditii speciale, e o echipa artagoasa, o echipa care a crescut destul de mult, nu mai e Armenia de acum 10 ani.

Ar fi fost bine daca am fi evitat Germania. Grupa cu Danemarca era cea mai accesibila pentru noi. Fotbalul s-a schimbat enorm de mult, au progresat nationale cu care acum cativa ani ne distram.

Conteaza si tintarul meciurilor. E foarte important cu cine vom juca primele meciuri. Ar fi bine sa incepem cu dreptul. Ar fi foarte bine sa nu jucam la Reykjavik in martie sau noiembrie. Cu Islanda plecam cu a doua sansa din nou.

Cu siguranta lotul va trebui sa fie mult mai mare. Pe noi nu ne avantajeaza meciurile la 3 zile, pentru ca asta e constructia fotbalistului roman. Cu siguranta o sa avem probleme. Conteaza si sanatatea jucatorilor si forma de moment. Selectionerul ii are 3 zile la antrenamente, nu poate decat sa regleze tactic anumite lucruri", a spus Prunea la PRO X.

Totodata, fostul presedinte de la Dinamo si Iasi a vorbit si despre retragerile de la nationala ale lui Tatarusanu si Silviu Lung Jr. El a explicat ca portarul Milanului merita mai multa atentie din partea Federatiei.

"Eu cred ca ar trebui sa se incerce o renegociere cu Tatarusanu si Silviu Lung. E inadmisibil ca un jucator ca Tatarusanu sa se retraga si nimeni sa nu stie nimic. Asta lasa multe semne de intrebare legate de atmosfera de la echipa. Cred ca Tatarusanu merita mai mult, merita un meci de retragere, un buchet de flori. Momentul cel mai special era ultimul meci la nationala, iar acest moment s-a ratat din pacate", a explicat fostul portar.

Modifică setările cookies