Egalul rușinos făcut de România îi liniștește pe ucraineni: ”Nu are cum să fie o scuză!”

Romania EURO 2024 Ucraina Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 08 Iunie 2024, 11:20
Data actualizarii: Sambata 08 Iunie 2024, 11:20

România a obținut un rezultat mult sub așteptări în fața celor din Liechtenstein, scor 0-0, în ultimul amical disputat înainte de EURO 2024, competiție care va fi transmisă în direct pe PRO TV, Pro Arena și VOYO.

După o primă reacție la cald în care s-au declarat surprinși de rezultatul obținut de România în fața celor din Liechtenstein, presa din Ucraina a analizat mai atent meciul disputat pe stadionul Steaua.

Presa din Ucraina, după România - Liechtenstein 0-0: ”Nu are cum să fie o scuză!”

Jurnaliștii din țara vecină consideră că România nu are nicio scuză pentru prestația modestă din meciul cu Liechtenstein și au subliniat că faptul că Edi Iordănescu nu a trimis titularii pe teren încă din primul minut al partidei nu ar trebui să fie o scuză pentru o evoluție sub așteptări a tricolorilor.

Rezultatele României în cele patru meciuri amicale disputate de România înainte de EURO 2024 îi liniștesc pe ucraineni, mai ales că, în afară de Columbia, tricolorii nu au avut parte de adversari inaccesibili.

Pregătirile României pentru EURO nu au mers deloc bine. Rivala echipei naționale a Ucrainei din grupele de la EURO 2024, România a jucat ultimul amical înainte de turneul final. Românii au ales probabil cel mai slab adversar, Lichetenstein.

Totuși, este puțin probabil ca jocul arătat de România să îi mulțumească pe suporteri sau chiar pe jucători. România a jucat cu un prim 11 experimental, dar acest aspect nu are cum să fie o scuză în fața unui astfel de adversar. Gazdele au stat la poarta adversă pentru aproape toată durata partidei, dar nu au înscris nici măcar un gol.

Așadar, în patru meciuri amicale disputate înainte de EURO, naționala României a obținut trei rezultate de egalitate și au pierdut o dată, dar aceste rezultate nu au fost în meciuri cu niște adversari puternici”, au scris ucrainenii de la UA Football.

Rezultatele României în cele patru meciuri amicale disputate înainte de EURO 2024:

  • România – Irlanda de Nord 1-1 (Man 23 / Reid 7)

  • România – Columbia 2-3 (Hagi 84, Tănase 90+4 / Cordoba 6, Arias 36, Asprilla 80)

  • România – Bulgaria 0-0

  • România – Liechtenstein 0-0

EURO 2024 va fi transmis în România de PRO TV, Pro Arena și VOYO, în perioada 14 iunie - 14 iulie. Partidele vor fi analizate de Laurențiu Reghecampf, Florin Răducioiu, Ciprian Marica, Răzvan Raț și Alexandru Chipciu.


Programul României la EURO 2024, în grupe

  • 17 iunie, ora 16:00: România - Ucraina (Munchen)

  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia - România (Koln)

  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia - România (Frankfurt)
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!