edi iordanescu Echipa Nationala Romania Nationala

Dezvăluirea șocantă a lui Edi Iordănescu: „Am fost la o noapte de moarte!” Chinul prin care a trecut selecționerul 

Selecționer a fost la un pas de a-și pierde rinichiul.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 22 Martie 2022, 19:36
Data actualizarii: Marti 22 Martie 2022, 19:47

Primele două meciuri ale lui Edi Iordănescu (43 ani) la echipa națională vor fi jocurile de pregătire cu Grecia și Israel, pe 25 și 29 martie, de la 20:15, în direct pe PRO X și LIVE VIDEO pe www.sport.ro

Însă, înaintea debutului la prima reprezentativă, Iordănescu Jr. a vorbit despre un eveniment nefericit din cariera de jucător, care se putea finaliza tragic. Pe când evolua la Rapid, acesta a fost lovit de un coechipier în rinichi, iar seara a acuzat dureri crunte. 

Edi Iordănescu: „Voiau să-mi scoată rinichiul la 22 de ani!”

„În vara lui 2000… Am fost la o noapte, poate mai puțin, de moarte. Eram în pregătirea de vară cu Rapid, la Poiana Brașov. Într-un joc amical, am luat o lovitură tare, cu talpa, într-o alunecare băgată pe un gazon ud, adversarul își prelungise mingea, a intrat cu talpa direct în rinichiul meu…

Seara am urinat sânge, Florin Bratu, stăteam cu el în cameră, s-a speriat și l-a chemat pe medicul Marian Dumitru. Mi-a făcut o injecție și m-a dus la Brașov, am făcut o investigație, după care ni s-a spus că trebuie să fiu dus la București. Am ajuns la Spitalul Militar, mi-au făcut analizele, au zis că mai întâi să oprească hemoragia și apoi să-mi scoată rinichiul. Să-mi scoată rinichiul! La 22 de ani!”, a dezvăluit Edi Iordănescu pentru Fanatik.

În cele din urmă, după un tratament dureros de 3 săptămâni, actualul selecționer al României și-a păstrat rinichiul și a scăpat de intervenția chirurgicală. 

„Șansa mea a fost că, a doua zi, șeful secției de urologie, medicul general Bână, Dumnezeu să-l odihnească, a murit între timp, s-a întors de la un simpozion din străinătate și s-a uitat peste analizele mele. Mi-a spus că va face toate eforturile să-mi salveze rinichiul.

Am stat o lună jumătate în spital, vreo trei săptămâni pe perfuzii, dormeam cu mâinile legate de pat, învelite în gheață, erau maro de la atâtea înțepături pentru perfuzii încontinuu, un coșmar”, a precizat Edi Iordănescu. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!