Decizia Universității Craiova în cazul Mitriță-FRF, contestată de fostul antrenor: "Nu e un gest normal, sunt mesaje de amenințare"

Universitatea Craiova Alexandru Mitrita edi iordanescu FRF Gabi Balint Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 26 Mai 2024, 20:00
Data actualizarii: Duminica 26 Mai 2024, 20:01

Universitatea Craiova, inclusiv prin vocea patronului Mihai Rotaru, s-a arătat revoltată de absența lui Alexandru Mitriță din lotul României pentru EURO 2024.

Într-o postare făcută duminică pe pagina oficială de Facebook, Universitatea Craiova a scris: "Mitriță suntem toți! În seara aceasta este și despre noi și despre Alex Mitriță. Sudul trăiește altfel, nu iartă și nu uită!". La postare a fost atașată o fotografie cu Alexandru Mitriță în tricoul naționalei României.

Gabi Balint, după postarea Universității Craiova: "Nu mi se pare un gest normal"

Fostul internațional Gabi Balint, care a fost și antrenor la Universitatea Craiova în 2014, spune că formația olteană nu a procedat corect intrând în această dispută cu selecționerul Edi Iordănescu și FRF pe tema neconvocării lui Mitriță. Balint consideră că postarea oltenilor reprezintă și o amenințare.

"Nu e corect să facă clubul asta. Nu mi se pare un gest normal. Poate că Mitriță merita, a avut cifre bune, dar e opțiunea selecționerului. Pe acel post are jucători buni, care au confirmat, așa că nu trebuie acum să analizăm lotul sau selecționerul înainte de un EURO pe care nu știm cum îl va face echipa națională.

Nu sunt bune. Sunt mesaje de amenințare într-un fel. Nu-și au rostul. Mitriță trebuie să joace în continuare bine, iar Craiova să câștige cu el", a spus Gabi Balint, la Digisport.

Mihai Rotaru l-a criticat dur pe Edi Iordănescu

Rotaru susține că Edi Iordănescu s-a temut de faptul că Alex Mitriță are o personalitate puternică și ar fi putut crea tensiuni în vestiarul echipei naționale.

”Părerea mea, este o nedreptate. Ce pot să reproşez selecţionerului este că nu a putut să gestioneze o situaţie în favoarea echipei naţionale. Mitriţă ar fi putut ajuta naţionala României, Putea face mult mai mult. A ostilizat toată zona de sud a României. Mitriţă este iubit în toată Oltenia, este considerat un simbol al Olteniei fotbalistice.

Mitriţă putea să ajute mult echipa naţională. S-ar putea să ai un meci în care eşti condus, vrei să dai gol, ceilalţi se pun pe patru linii…  Cine îţi dă gol? Mitriţă era varianta. Dar asta, e. Suntem alături de el, capul sus. Vedem dacă duminică, în meciul de baraj va fi ultimul lui meci pentru Craiova sau nu. Este posibil să plece Alex Mitriţă. Dar mi-ar plăcea ca această revenire să fie încununată cu participarea la un turneu final. Din păcate, nu s-a putut. Cred că echipa naţională este cea mai văduvită de prezenţa lui Mitriţă.

Este o încăpăţânare a lui Edi Iordănescu şi o situaţie pe care nu ştia să o gestioneze. Nu s-au făcut diligenţele necesare ca această problemă să fie rezolvată. Eu cred că în ultimii 3 ani de zile ne-am schimbat cu toţii. Atunci, trebuie să vedem dacă ne putem ajuta unul pe celălalt. Este frustrant pentru Oltenia, nu vorbesc de Universitatea Craiova. Sunt două milioane de olteni care îl iubesc pe Mitriţă. Iar pe tine, Edi, selecţioner, sudul ţării nu te va iubi. Putea să facă mult mai mult pentru a gestiona situaţia. S-ar putea ca peste 10 ani să gândească altfel, dar nu prea ne va ajuta.

Mă aşteptam ca măcar în lotul de 28 să vină, să îl vadă, să îl simtă. Îl ajută Mitriţă? Să vadă acolo, în condiţiile în care ai trei locuri în plus în lot. Plus încă două. Din cele 28 de locuri, două o să pice. Dacă nu îţi plăcea ceea ce vezi, puteai să spui. Să îl vezi la faţă, să spui dacă te ajută, să poţi să gestionezi altfel situaţia. Poate îl trimiteai acasă după primul meci, poate după al doilea.

Nu neapărat fotbalistic, să vezi cum se comportă uman. Fotbalistic trebuia să fie acolo. El nu este acolo pentru că selecţionerul a considerat că nu trebuie să facă diligenţele pentru a pune în slujba echipei cel mai bun fotbalist din România.

Nu era la turneul final, cheamă-l, stai cu el faţă în faţă, vezi o săptămână cum se comportă. Asta dacă era înţelept. Este o nedreptate. I-a fost frică de Mitriţă, de personalitatea lui, sincer. Edi Iordănescu vrea un vestiar docil. Mitriță este trist, avea speranțe. Chiar dacă el le ascundea, el avea speranțe. Am discutat cu el, bineînțeles, și i-am zis: ‘Ai o ultimă reprezentație de gală duminică, du-ne în Europa.’ El se va pune pe picioare pentru că este bărbat și eu sper ca publicul să vină la stadion nu doar pentru această posibilă prezență în cupele europene, cât și pentru Alex”, a spus Mihai Rotaru, conform Fanatik.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!